Proprietarul Supercom a donat 11% din acțiunile firmei de salubritate

Proprietarul Supercom a donat 11% din acțiunile firmei de salubritate
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 1 dec 2015

Proprietarul firmei de salubritate Supercom, Ilie Ciuclea, a decis să doneze puțin peste 11% din totalul de 64% de acțiuni pe care le deține în cadrul companiei către unul dintre acționarii minoritari, Gheorghe Valentin Bubu.

În urma donației, Gheorghe Valentin Bubu a ajuns la aproape 15% din acțiunile Supercom. Ilie Ciuclea va deține în continuare controlul companiei, cu 53% din acțiuni. Alți acționari mai sunt Paula Ciuclea (5,7%), Maria Cristina Ciuclea (5,7%), Roxana Magdalena Georgescu Ciuclea (5,7%) și Florina Bubu (15%). Astfel, familia Ciuclea controlează aproape 70% din acțiunile Supercom, în timp ce familia Bubu are diferența de 30%.

Urmărește-ne și pe Google News

Totodată, Supercom va împrumuta puțin peste 4 milioane de lei de la Piraeus Bank. Printre garanții se numără mai multe ipoteci imobiliare, dar și trei bilete la ordin emise de societate și avalizate de Ilie și Paula Ciuclea, care urmează să fie remise băncii în formă materială.

Ilie Ciuclea a fost, pentru scurtă vreme, senator din partea PSD în legislatura 2004-2008, înlocuindu-l pe Sorin Oprescu, care și-a dat demisia din Parlament după ce a fost ales primar al Capitalei. Ulterior, Ilie Ciuclea a devenit prim-vicepreședinte al UNPR București.

Compania Supercom a devenit mai cunoscută după ce a reușit să câștige contractele de salubrizare și deszăpezire pentru sectorul 2 al Bucureștiului, condus de Neculai Onțanu, și el membru al UNPR. Printre contractele pe care le-a mai avut Supercom se numără și cel încheiat, în 2007, tot cu Primăria sectorului 2, pentru ridicarea autovehiculelor staționate ilegal. Anul trecut, compania Supercom era declarată câștigătoarea licitației pentru salubrizarea și deszăpezirea Clujului, cu o valoare de peste 30 de milioane de euro. La scurt timp însă, rezultatul licitației a fost contestat, iar, potrivit presei locale, Curtea de Apel a decis reluarea procedurilor pe motiv că nu a fost respectat criteriul legat de cifra de afaceri minimă pe care ar fi trebuit să o aibă câștigătorul pentru fiecare dintre cele două sectoare la care participa la licitație.

Supercom a înregistrat, în 2014, afaceri de 147,6 milioane de lei, mai mari cu aproximativ 3% față de anul precendent. Și profitul a cunoscut un trend ascendent în 2014, compania raportând un câștig de 18,9 milioane de lei, cu aproape 6% mai mult decât în 2013. Supercom avea anul trecut aproape 1.600 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
supercom
firma de salubritate
ilie ciuclea
gheorghe valentin bubu