Poșta Română dublează tarifele pentru trimiterile externe. În unele cazuri, prețurile urcă și de 9 ori

Poșta Română dublează tarifele pentru trimiterile externe. În unele cazuri, prețurile urcă și de 9 ori
scris 10 feb 2016

Trimiterea unei scrisori în regim neprioritar în afara României prin Poșta Română va costa 3,5 lei de la 1 martie, de la 1,6 lei în prezent, potrivit datelor companiei remise la solicitarea Profit.ro.

De asemenea, trimiterea neprioritară a imprimatelor (ziare, periodice, cărți, cataloage, hărți geografice, partituri muzicale) în afara țării va avea tarife și de nouă ori mai mari decât cele practicate în prezent de companie.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, o imprimată de până în 20 de grame va costa 3,5 lei, de la 0,8 lei în prezent, iar una cuprinsă între 1.000 și 2.000 de grame va urca de la 13 lei la 118 lei, conform informațiilor operatorului postal.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

"Aceste tarife au rămas neschimbate în ultimii 12 ani, în timp ce cheltuielile companiei, în mod firesc, au crescut în același interval. În același timp, în acord cu o politică bugetară coerentă a companiei, s-a impus o aliniere a costurilor pe care le suportă operatorul național de servicii poștale la costurile percepute de partenerii poștali europeni pentru același serviciu sau produs", au declarat pentru Profit.ro reprezentanții companiei.

Poșta Română va dubla, de la 6 la 12 lei, tariful aplicat recomandatelor în regim prioritar, care se adaugă prețului practicat de companie la trimiteri, imprimate și saci până în 2 kilograme inclusiv.

Cu alte cuvinte, clienții care apelează la serviciile Poștei Române vor plăti 16 lei (12+4), comparativ cu 8,1 lei (6+2,1) în prezent, pentru trimiterea în afara României a unei scrisori recomandate până în 20 de grame în regim prioritar.

Cu aproximativ 27.000 de salariați, Poșta este cel mai mare operator local de profil și are o rețea teritorială de peste 5.600 de unități.

În 2014, compania a înregistrat venituri totale de 1,19 miliarde de lei și un profit net de 22,9 milioane de lei

Acționarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informațională, care deține 75% din acțiuni, și Fondul Proprietatea, cu o participație de 25%.

viewscnt
Afla mai multe despre
posta
tarife
servicii externe