HARTĂ Vremea se schimbă radical în România. Cod portocaliu de ploi abundente. Zonele vizate

 HARTĂ Vremea se schimbă radical în România. Cod portocaliu de ploi abundente. Zonele vizate
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:43

Meteorologii anunță că, de sâmbătă seara, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei și la munte vor fi ploi și furtuni, fiind emis Cod galben. De duminică dimineață, toată țara se va afla sub incidența unui Cod galben de ploi și vânt, iar vremea se va răci. În nordul și estul Olteniei, în Muntenia, în Carpații Meridionali și Orientali va fi Cod portocaliu de ploi abundente, cu acumularea a 50-90 l/mp și izolat peste 100 l/mp. Și în Capitală, vremea se va răci de duminică și vor fi ploi, temperatura maximă ajungând, luni, la 18 grade.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică, averse însemnate cantitativ, valabilă de sâmbătă, de la ora 18.00, până duminică, la ora 10.00, în județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și în unele zone ale județelor Mehedinți, Gorj, Alba și Cluj, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum - Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc - Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank
 HARTĂ Vremea se schimbă radical în România. Cod portocaliu de ploi abundente. Zonele vizate

”În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, local cu rafale în general de 50...60 km/h. Izolat vor fi vijelii și va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp”, a transmis ANM.

Uniunea Europeană dă frâu liber vânătorii și uciderii lupilor CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană dă frâu liber vânătorii și uciderii lupilor

Totodată, de duminică, de la ora 10.00, până luni, la ora 22.00, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică, ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, în toată țara.

 HARTĂ Vremea se schimbă radical în România. Cod portocaliu de ploi abundente. Zonele vizate

Astfel, aversele se vor extinde în toată țara, dinspre vest către est. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și local de peste 50 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45...65 km/h. În Moldova și estul Munteniei temporar vor fi și rafale de peste 70 km/h.

În plus, vremea se va răci accentuat în toată țara. La munte, la altitudini în general de peste 1.700 de metri și cu precădere în Carpații Orientali, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

De duminică de la ora 10.00 până luni, la ora 12.00, va fi Cod portocaliu de ploi torențiale și abundente, în județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Covasna, în municipiul București și parțial în județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Ialomița și Călărași.

FOTO ANPC a închis temporar un cunoscut restaurant din București CITEȘTE ȘI FOTO ANPC a închis temporar un cunoscut restaurant din București

”În intervalul menționat, în nordul și estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50...90 l/mp și izolat de peste 100 l/mp”, a arătat ANM.

În zona municipiului București, de sâmbătă, de la ora 18.00, până duminică, la ora 10.00, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 14...16 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

De duminică, de la ora 10.00, până luni, la ora 9.00, vremea se va răci semnificativ și va deveni instabilă. Cerul va fi noros, iar în a doua parte a zilei și noaptea vor fi averse torențiale și descărcări electrice. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 40...60 l/mp și posibil de peste 70 l/mp. Vântul va sufla în general moderat cu viteze la rafală de 40...55 km/h. Temperatura maximă va fi de 24...25 de grade, iar cea minimă de 10...11 grade.

Luni, vremea va continua să se răcească semnificativ. Cerul va fi mai mult noros, iar pe parcursul zilei temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

viewscnt
Afla mai multe despre
furtuna
cod portocaliu