China: Un război comercial cu Statele Unite ar aduce un dezastru în economia mondială

China: Un război comercial cu Statele Unite ar aduce un dezastru în economia mondială
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2018

Ministrul chinez al comerțului a criticat noile politici tarifare ale SUA.

Un război comercial cu Statele Unite ar aduce un dezastru în economia mondială, a declarat astăzi ministrul chinez al Comerțului, Zhong Shan, autoritățile de la Beijing intensificând criticile față de tarifele anunțate de președintele american Donald Trump pentru importurile de oțel și aluminiu, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

Cu o zi înainte, Uniunea Europeană și Japonia au cerut SUA să le acorde excepții de la tarifele pentru importuri, Tokyo cerând ”un comportament guvernat de calm”. Obiectul nemulțumirii lui Trump este însă China, a cărei creștere a capacității de producție a contribuit la oferta excedentară de oțel. China s-a angajat în repetate rânduri să își apere ”interesele și drepturile legitime”, dacă va fi ținta unor măsuri comerciale din partea Statelor Unite.

Exporturile de oțel ale Chinei ar urma să scadă încă și mai mult în 2018, avertizează un manager de top din industrie CITEȘTE ȘI Exporturile de oțel ale Chinei ar urma să scadă încă și mai mult în 2018, avertizează un manager de top din industrie

Zhong a spus, la reuniunea anuală a Parlamentului Chinei, că țara sa nu dorește un război comercial și că nu va iniția unul. ”Nu există câștigători într-un război comercial. Va aduce doar dezastru în China, Statele Unite și restul lumii”, a arătat el.

China poate face față oricărei provocări și își va proteja cu hotărâre interesele, dar cele două țări vor continua discuțiile, a spus Zhong. ”Nimeni nu vrea să se lupte într-un război comercial și toată lumea știe că dacă dacă ești în conflict cu cineva suferă și ceilalți și nu este în beneficiul tău”, a adăugat oficialul.

Trump a semnat în această săptămână documentele pentru introducerea unor taxe vamale de 25% pentru importurile de oțel și de 10% pentru importurile de aluminiul ale Statelor Unite. Statele Unite sunt cel mai mare importator de oțel din lume, iar în 2017 a cumpărat din străinătate  35 de milioane de tone din această materie primă. Dintre aceste importuri, importurile din Coreea de Sud, Japonia, China și India au reprezentat 6,6 milioane de tone.

Tensiunile comerciale din SUA și China s-au amplificat de la alegerea lui Trump ca președinte. China a livrat SUA doar o mică parte din oțelul importat, dar expansiunea sa economică a contribuit la o supraofertă de oțel pe piața mondială, care a dus la scăderea prețurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
china
donald trump
otel
aluminiu
tarif