DNA face noi percheziții în dosarul care îl vizează pe Iulian Dumitrescu, fostul prim-vicepreședinte al PNL

DNA face noi percheziții în dosarul care îl vizează pe Iulian Dumitrescu, fostul prim-vicepreședinte al PNL

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2024

Procurorii DNA fac 18 percheziții în dosarul care îl vizează pe Iulian Dumitrescu, președinte al Consiliului Județean Prahova, președinte al filialei județene PNL Prahova și fost prim-vicepreședinte al PNL. Surse judiciare au declarat pentru News.ro că sunt vizate noi infracțiuni de corupție.

Perchezițiile făcute de anchetatorii DNA  în dosarul lui Iulian Dumitrescu au loc în mai multe județe ale țării, inclusiv în Prahova, unde Dumitrescu încă deține calitatea de președinte al Consiliului Județean Prahova, și în Călărași, unde fostul lider liberal a obținut, anterior, mai multe mandate de parlamentar.

Urmărește-ne și pe Google News
Ansamblul monumental ”Calea Eroilor” și Frontierele Imperiului Roman-Dacia, pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO CITEȘTE ȘI Ansamblul monumental ”Calea Eroilor” și Frontierele Imperiului Roman-Dacia, pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Surse judiciare au declarat că este vorba despre 18 percheziții, în dosar fiind vizate noi infracțiuni de corupție.
Printre adresele la care au loc descinderi se numără și cele ale unor instituții publice, cum este cazul primăriei Lehliu din județul Călărași, au menționat sursele citate.

La 1 februarie, Iulian Dumitrescu a fost inculpat de DNA și plasat sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat de comiterea infracțiunilor de luare de mită și fals în declarații. În același dosar au fost inculpați sora și cumnatul președintelui CJ Prahova.

Iulian Dumitrescu este suspectat că ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziționarea, în schimbul sumei de 47.500.000 lei, a părților sociale deținute de cumnatul său la o societate comercială, valoare supraevaluată față de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu ca președinte de Consiliu Județean Prahova și ar fi primit până în data de 04.12.2023, cu ajutorul surorii și cumnatului său, suma totală de 16.210.000 lei. Una dintre societățile omului de afaceri ar fi avut la acel moment în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziționării societății comerciale, i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova.

Dumitrescu a fost plasat sub control judiciar cu interdicția de a exercita funcția. Imediat după decizia DNA, el anunța că a demisionat din toate funcțiile deținute în PNL. Odată cu depunerea candidaturilor pentru alegerile locale, s-a aflat că Iulian Dumitrescu nu renunțase la funcția de președinte al PNL Prahova, funcție din care a semnat documente necesare participării filialei județene la alegerile locale. De asemenea, Dumitrescu a candidat pentru un nou mandat de președinte al CJ Prahova, el pierzând în fața candidatului PSD, Virgiliu Nanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
iulian dumitrescu