Cheltuielile salariale ale Generali Romania au scăzut cu peste 9% în 2015, după ce a dat afară aproape 65 de angajați

Cheltuielile salariale ale Generali Romania au scăzut cu peste 9% în 2015, după ce a dat afară aproape 65 de angajați
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 23 mar 2016

Cheltuielile salariale și cu asigurările sociale ale Generali România au atins, anul trecut, 54,86 milioane de lei, în scădere cu 9,3% față de 2014, după ce numărul mediu al angajaților a coborât cu 11,6%, la 433 de persoane, reiese din raportul anual al asigurătorului.

Potrivit documentului, numărul personalulul operativ al companiei a coborât de la 465 la 410 persoane, iar cel al administrativului a scăzut de la 16 la 14 persoane, în timp ce numărul persoanelor din management a rămas stabil, la 9 persoane.

Urmărește-ne și pe Google News

Anul trecut, cheltuielile strict cu salariile administratorilor și ale directorilor Generali România au scăzut marginal, de la 4,97 milioane de lei la 4,86 milioane de lei.

La finele anului trecut, asigurătorul avea un total de 456 angajați, de la 520 salariați în decembrie 2014.

Compania a subscris, anul trecut, prime de de asigurare de 485 de milioane de lei, în creștere cu 5% față de anul precedent, iar profitul net a urcat de la 39,2 milioane de lei la 67,95 milioane de lei, a anunțat compania.

"Generali a încheiat anul 2015 cu un volum de afaceri în creștere cu 5% față de anul trecut, menținându-și un business sănătos, susținut de un portofoliu echilibrat, format 50% din asigurări non-auto și 50% din asigurări auto. La toate acestea, se adaugă și faptul că, pentru al treilea an consecutiv, Generali a raportat profit, demonstrând că a reușit să încheie cu succes perioada dificilă de reorganizare pe care a traversat-o,  creând, astfel, premizele unei dezvoltări durabile (...)", a declarat directorul general al companiei, Adrian Marin.

Lansarea eMAG în Polonia sub denumirea emag.pl va fi în toamnă CITEȘTE ȘI Lansarea eMAG în Polonia sub denumirea emag.pl va fi în toamnă

Asigurările generale, care reprezintă 85% din business-ul total al companiei, au înregistrat o creștere de 7,7% față de anul anterior, atingând un volum de afaceri de 414,7 milioane de lei.

Astfel, polițele CASCO au crescut cu 8,8%, la 182,95 milioane de lei, cele RCA, cu 32,1%, la 57,82 miloane de lei, iar cele de persoane și sănătate, cu 212%, la 6,65 milioane de lei.

Pe de altă parte, asigurătorul a subscris mai puțin pe asigurări de daune la proprietăți și incendiu, care, cumulat, au atins 130.3 milioane de lei, de la 134,8 milioane de lei.

Reducerea ponderii asigurărilor de viață în portofoliu a fost asumată, Generali monitorizând profitabilitatea contractelor noi de asigurări de viață. Pe acest segment, subscrierile au scăzut cu 10,1%, la 70,4 milioane de lei.

Cinci ofertanți interesați să distribuie semne de carte și brelocuri pentru a reduce percepția populației privind corupția din ANAF CITEȘTE ȘI Cinci ofertanți interesați să distribuie semne de carte și brelocuri pentru a reduce percepția populației privind corupția din ANAF

Anul trecut, asigurătorul a înregistrat un profit net de 67,95 de milioane de lei, conform standardelor locale de contabilitate.

"Îmbunătățirea rezultatului comparatv cu anul precedent se datorează în principal rezultatului tehnic din asigurări generale (de la o pierdere de 14,2 milioane de lei la un plus de 23,02 milioane de lei – n.r.), rezultat generat de creșterea primelor emise, diminuarea ratei daunei și reducerea ratei costurilor. Descreșterea rezervei de catastrofă a avut, de asemenea, o contribuție pozitivă. Comparativ cu anul precedent, din motive prudențiale, societatea a decis să își diminueze prioritatea tratatului de Catastrofă Naturală pentru Asigurările de Bunuri și, în conformitate cu cerințele legale, a fost ajustată rezerva de catastrofă, până ce s-a atins nivelul reținerii proprii", se arată în raportul directoratului companiei.

După alocarea sumei corespunzătoare rezervei legale, în cuantum de 3,4 milioane de lei, restul profitului net înregistrat anul trecut va fi utilizat pentru acoperirea pierderilor din anii precedenți, așa cum s-a procedat și în anul precedent.

Pentru acest an, Generali își păstrează obiectivul de a crește pe segmentul non-auto, fără a neglija însă segmentul auto care domină piața locală.

Asigurătorul român este parte a grupului Italian Generali, unul dintre cei mai mari furnizori de asigurări la nivel global, cu venituri totale din prime de 74 de miliarde de euro în 2015.

Cu 76.000 de angajați și prezent în peste 60 de țări, grupul ocupă o poziție de lider pe piețele vest-europene și un loc important pe piețele din Europa Centrală și de Est și în Asia.

viewscnt
Afla mai multe despre
generali
cheltuieli salariale
profit
repartizare