Bucureștiul, invadat de țânțari cu West Nile. Boala nu are tratament și nici vaccin

Bucureștiul, invadat de țânțari cu West Nile. Boala nu are tratament și nici vaccin
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2024

Temperaturile ridicate, urmate de ploi în rafale, favorizează apariția mai multor boli, printre care și infecția West Nile. Este avertismentul specialiștilor Institutului Național de Sănătate Publică, după ce în București a apărut primul caz.  

La rândul lor, cercetătorii de la Cantacuzino au descoperit tânțari care transmit acest virus în 4 sectoare ale capitalei, arată Știrile Pro TV.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ DOCUMENT Guvernul pregătește majorarea impozitului pe dividende la 10%, impozitarea altor forme de capital, eliminarea stimulentelor fiscale în construcții UPDATE Ciolacu, supărat pe colegii care nu se consultă cu el înainte CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Guvernul pregătește majorarea impozitului pe dividende la 10%, impozitarea altor forme de capital, eliminarea stimulentelor fiscale în construcții UPDATE Ciolacu, supărat pe colegii care nu se consultă cu el înainte
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Drept urmare, Primăria Capitalei a intensificat tratamentele de stârpire a insectelor în tot orașul.

”De obicei sunt semne ușoare, febră, dureri de cap, eventual amețeli sau dureri musculare, pasagere și atât. În foarte puține cazuri ajung să facă encefalită și meningită când ajung la spital”, spune Dr. Simin Florescu.

”Până la acestă dată s-au identificat 18 probele pozitive pentru virus - probe de țânțari. Și arată o rată minimă de infecție de 4,75 la mie, semnificativ crescută față de alți ani”, adaugă Dr. Liviu Prioteasa, cercetator științific Institutul Cantacuzino.

Pentru că nu există un tratament specific infecției și nici vaccin, specialiștii ne recomandă să ne protejăm împotriva țânțarilor.

Pe lângă binecunoscutele spray-uri, în farmacii există o serie de accesorii împotriva țânțarilor. Cum sunt brățări care conțin uleiuri obținute din plante aromatice. De pildă, citronella. În plus, mai sunt plasturi. Atenție, însă, aceștia trebuie aplicați pe haine, nu direct pe piele.

În plus, cei de la Institutul Național de Sănătate Publică recomandă utilizarea insecticidelor în locuință sau în jurul locuinței, montarea plaselor de protecție la geamuri, desecarea bălților de apă de lângă gospodărie, îndepărtarea recipientelor de apă stătută și a gunoiului menajer.

viewscnt
Afla mai multe despre
west nile
bucuresti
tantari