CSA Steaua dă în judecată FCSB pentru recuperarea prejudiciului de 36,8 milioane de euro din folosirea mărcii

CSA Steaua dă în judecată FCSB pentru recuperarea prejudiciului de 36,8 milioane de euro din folosirea mărcii
scris 20 sep 2016

CSA Steaua a depus, marți, o cerere de chemare în instanță a clubului deținut de Gigi Becali, Fotbal Club Steaua București, prin care solicită recuperarea prejudiciului de 36,8 milioane de euro din folosirea mărcii în perioada 2004-2014, a declarat pentru News.ro, juristul MApN, locotenent-colonel de justiție Florin Talpan.

"Am înaintat azi o cerere de chemare în judecată prin care am solicitat recuperarea prejudiciului cauzat de folosirea mărcii de către FCSB. Prejudciu care a fost stabilit de către evaluator, chestiunea este foarte simplă. Sunt încrezător în șansele de reușită, de asta am și înaintat această cere în instanță. Cu reprezentanții FCSB nu am niciun răspuns, nu comunic cu ei", a declarat Talpan pentru News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

CSA Steaua a anunțat, la sfârșitul lunii mai, într-un comunicat, că prejudiciul pentru folosirea mărcii Steaua, în perioada 2004-2014, fără acordul grupării armatei a fost stabilit la suma de 36.826.310 euro, iar taxa de licență pentru fotbal a fost stabilită la valoarea de 3.694.220 euro/an fără TVA.

"(...) Clubul Sportiv al Armatei Steaua București este obligat de lege, ca titular al mărcii Steaua București – bun aflat în patrimoniul public – , să facă toate demersurile de punere în valoare a mărcii, inclusiv prin evaluarea brandului. Astfel, până la acest moment, au fost încheiate următoarele proceduri, derulate de evaluatorul independent, competitiv selecționat: • brand-ul Steaua București a fost evaluat la suma de 57.306.150 euro; • taxa de licență pentru fotbal a fost stabilită la valoarea de 3.694.220 euro/an fără TVA; • prejudiciul pentru folosirea mărcii fără acceptul CSA Steaua București a fost stabilit la valoarea de 36.826.310 euro. În prezent, Clubul Sportiv al Armatei Steaua București derulează o serie de activități pentru valorificarea mărcii Steaua București, conform evaluărilor prezentate. Prin urmare, măsurile promovate pentru susținerea optimă a fotbalului stelist se derulează în paralel cu demersurile de valorificare a patrimoniului propriu, pe care CSA Steaua București e obligat prin lege și hotărârile judecătorești pronunțate să le întreprindă", se arată în comunicatul citat.

UE a acceptat cererea de aderare a Bosniei și Herțegovinei CITEȘTE ȘI UE a acceptat cererea de aderare a Bosniei și Herțegovinei

La finalul lunii iulie, CSA a transmis clubului de fotbal o notificare privind plata sumei de 36,8 de milioane de euro în termen de 30 de zile. Această notificare nu reprezintă o nouă etapă într-un război cu FCSB, preciza atunci CSA, ci o etapă legală pentru stingerea litigiului: "Ca atare, notificarea cu privire la valoarea prejudiciului generat de folosirea mărcii 'Steaua București' în perioada 2004-2014, fără acordul deținătorului de drept, nu reprezintă o nouă “etapă” dintr-un ipotetic 'război' purtat între CSA și FCSB, ci simpla parcurgere a unei etape formale impusă de cadrul legal pentru stingerea acestui litigiu."

FC Steaua, patronat de Gigi Becali, a fost acționat în instanță în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I.

În aprilie 2012, Tribunalul București a respins cererea, decizie menținută de Curtea de Apel București. În decembrie 2013, ICCJ a dat dreptate, însă, clubului sportiv al armatei.

De atunci, cele două grupări nu au ajuns la un acord privind folosirea mărcii Steaua de către clubul patronat de Gigi Becali.

viewscnt
Afla mai multe despre
csa steaua
fcsb
gigi becali
florin talpan