Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv al planetei

Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv al planetei
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2024

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiți sportivi ai planetei, stabilit de revista economică americană Forbes, pentru a patra oară în cariera sa, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Jucătorul spaniol de golf John Rahm a urcat pe locul secund în această ierarhie, după trecerea sa senzațională la LIV Golf, competiția susținută financiar de Arabia Saudită, scrie Agerpres.

VIDEO Claudiu Bisnel, CEO & Founder BRISK Group, expune o analiză a segmentului rezidențial. “Partea de logistică și industial are un potențial enorm” CITEȘTE ȘI VIDEO Claudiu Bisnel, CEO & Founder BRISK Group, expune o analiză a segmentului rezidențial. “Partea de logistică și industial are un potențial enorm”

Ronaldo devenit cel mai bine plătit sportiv din lume după ce a semnat cu clubul saudit Al-Nassr, iar Forbes precizează că veniturile totale estimate ale starului lusitan, în vârstă de 39 de ani, sunt de aproximativ 200 de milioane de dolari, un record istoric pentru un jucător de fotbal.

Câștigurile sale pe teren s-au ridicat la 200 de milioane de dolari, în timp ce sumele încasate în afara terenului au fost de 60 de milioane de dolari, datorită acordurilor de sponsorizare în care diverse mărci folosesc cei 629 de milioane de urmăritori pe Instagram ai lui "CR7''.

John Rahm, învingător în două turnee majore, s-a alăturat LIV Golf în decembrie, mișcare care a generat o adevărat undă de șoc în acest sport, în timp presa de specialitate a dezvăluit că actualul număr cinci mondial va fi plătit cu cel puțin 300 de milioane de dolari.

În afara acestei garanții, Rahm a câștigat 218 milioane de dolari și se alătură lui Ronaldo ca singurii doi sportivi care au obținut peste 200 de milioane de dolari.

Al treilea pe listă este argentinianul Lionel Messi, câștigătorul unui număr record de opt Baloane de Aur, care a făcut o trecere profitabilă în Major League Soccer, la Inter Miami, grație căreia i-au intrat în conturi 135 de milioane de dolari.

Campionul mondial, în vârstă de 36 de ani, a obținut 65 de milioane de dolari din venituri pe teren, restul de 70 de milioane provenind din acordurile cu sponsori majori precum Adidas și Apple.

Baschetbalistul american LeBron James, starul echipei Los Angels Lakers, este al patrulea în ierarhia Forbes, cu 128,2 milioane de dolari, în ciuda faptului că primul jucător din NBA care a marcat peste 40.000 de puncte în carieră se apropie de retragere, la 39 ani, nu înainte însă de o ultimă participare la Jocurile Olimpice, în această vară.

O altă vedetă din NBA, grecul Giannis Antetokounmpo (111 milioane de dolari), de la formația Milwaukee Bucks, completează primele cinci locuri în ierarhia Forbes, în timp ce Kylian Mbappe, căpitanul selecționatei de fotbal a Franței, a coborât pe poziția a șasea (110 milioane de dolari).

Când va fi redată Cetatea Țărănească din Saschiz circuitului turistic CITEȘTE ȘI Când va fi redată Cetatea Țărănească din Saschiz circuitului turistic

Mbappe a anunțat că va părăsi în această vară clubul Paris Saint-Germain, după șapte ani petrecuți în capitala Franței, unde a devenit cel mai bun marcator din toate timpurile al grupării pariziene, fiind așteptat să se alăture în curând gigantului spaniol Real Madrid.

Brazilianul Neymar, fostul star al lui PSG, care s-a mutat în Liga profesionistă din Arabiei Saudită, la echipa Al-Hilal, este al șaptelea, cu 108 milioane de dolari, în ciuda faptului că a ratat cea mai mare parte a sezonului din cauza unei accidentări grave.

Atacantul francez Karim Benzema (Al-Ittihad), care evoluează la rândul său în fotbalul saudit, ocupă poziția a opta pe listă (106 milioane dolari), urmat de baschetbalistul american Stephen Curry, starul lui Golden State Warriors (102 milioane dolari).

Lamar Jackson este singurul jucător din Liga profesionistă de fotbal american (NFL) prezent pe lista Forbes, pe locul al zecelea (100,5 milioane de dolari), datorită bonusului la semnătură negociat în noul său contract cu Baltimore Ravens, anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
cristiano ronaldo
forbes
bani