Turcia anunță descoperirea altor 85 de miliarde metri cubi de gaze naturale în Marea Neagră

Turcia anunță descoperirea altor 85 de miliarde metri cubi de gaze naturale în Marea Neagră
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2020

Turcia și-a îmbunătățit estimările privind rezervele de gaze naturale descoperite la un zăcământ din Marea Neagră până la 405 miliarde metri cubi, după ce a identificat rezerve suplimentare în valoare de 85 de miliarde metri cubi, a anunțat președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna august, Turcia a anunțat descoperirea celor mai mari depozite de gaze naturale din istoria sa, un câmp din Marea Neagră care ar conține 320 de miliarde metri cubi de gaze naturale. Încă de atunci analiștii spuneau că aceasta este o descoperirea majoră și, de asemenea, una dintre cele mai mari descoperiri la nivel global în 2020, scrie Agerpres.

Lufthansa a refuzat să deservească avionul lui Lukasenko: \ CITEȘTE ȘI Lufthansa a refuzat să deservească avionul lui Lukasenko: "La fel a fost și cu Ceaușescu!"

Locul unde au fost descoperite gazele naturale este perimetrul Tuna-1, amplasat la aproximativ 150 de kilometri de coasta Turciei, la intersecția dintre frontierele maritime ale Bulgariei și României cu apele teritoriale ale Turciei și aproape de blocul Neptun din România, cea mai mare descoperire de gaze din Marea Neagră din ultimele decenii.

"Lucrările la această gaură de foraj au fost finalizate după ce s-a ajuns la o adâncime de 4.775 de metri, așa cum era programat anterior", a spus Erdogan de la bordul navei de foraj Fatih.

Președintele Turciei a precizat că luna viitoare nava Fatih va demara operațiunile la alte găuri de foraj la același perimetru, după ce va reveni din port pentru lucrări de mentenanță. O a doua navă de foraj, denumită Kanuni, se îndreaptă și ea spre Marea Neagră pentru operațiuni de foraj, a mai spus Erdogan.

Dacă aceste gaze vor putea fi exploatate comercial, aceasta ar elimina dependența Turciei de importurile de energie din Rusia, Iran și Azerbaidjan.

Turcia intenționează să înceapă să utilizeze aceste resurse încă din 2023. O sursă din apropierea acestui dosar a spus că autoritățile turce mizează pe livrări anuale de 15 miliarde metri cubi începând din 2025.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze naturale
marea neagra
turcia