Dispozitive de spionaj au fost descoperite în sala de ședințe a guvernului polonez

Dispozitive de spionaj au fost descoperite în sala de ședințe a guvernului polonez
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2024

Serviciile de informații poloneze au anunțat descoperirea unor dispozitive care înregistrau audio și video în sala de ședințe unde urma să se întrunească consiliul de miniștri, relatează DW. Oficialii polonezi nu au indicat cine se află în spatele tentativei de spionaj și nici de cât timp se aflau dispozitivele în sală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

„Serviciul pentru protecție, în cooperare cu agenția pentru securitate internă, a detectat și demontat dispozitive care putea fi folosite pentru a putea asculta în camera unde avea loc reuniunea consiliului de miniștri care trebuuia să se reunească azi în Katowice”, a anunțat purtătorul de cuvânt Jacek Dobrzynski pe X. „Serviciile desfășoară anchete suplimentare pe această temă”, a adăugat el.

Creștere rapidă a șomajului în rândul tinerilor din Bulgaria CITEȘTE ȘI Creștere rapidă a șomajului în rândul tinerilor din Bulgaria

Cabinetul de miniștri se reunește în Katowice, un oraș din sud-vestul Poloniei unde premierul Donald Tusk participă la o conferință economică, scrie Hotnews.ro.

Dobrzynski a declarat pentru televiziunea poloneză TVN24 că echipamentul găsit putea să înregistreze audio și video. „E greu de spus dacă aceste dispozitive au fost instalate cu ani în urmă și nu au fost descoperite anterior” sau dacă au fost descoperite recent, a precizat el.

Descoperirea vine într-o perioadă în care Polonia și alți membri NATO se confruntă din ce în ce mai mult cu tentative ale spionajului rus.

În martie, autoritățile poloneze au declarat că au efectuat percheziții în legătură cu o rețea de spionaj rusă suspectată că acționa în Polonia folosind informații furnizate din Cehia.

De asemenea, un cetățean polonez a fost condamnat luna trecută în Polonia pentru că a spionat armata poloneză în favoarea Kremlinului.

viewscnt
Afla mai multe despre
spionaj
polonia