Cumpărătorii Bilete.ro, cea mai veche companie de vânzare de bilete din România, devin cel mai mare jucător din Europa Centrală

Cumpărătorii Bilete.ro, cea mai veche companie de vânzare de bilete din România, devin cel mai mare jucător din Europa Centrală
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 apr 2024

Grupul estonian Piletilevi, cel mai mare retailer de bilete pentru evenimente din Statele Baltice, care a cumpărat recent o participație majoritară la Bilete.ro, devine cel mai mare jucător din Europa Centrală. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Grupul Piletilevi cumpără un pachet majoritar de acțiuni la două companii poloneze de vânzare de bilete – kicket și Biletomat – și devine, după fuziune, a doua cea mai mare companie de vânzare de bilete din Polonia, precum și cel mai mare jucător din Europa Centrală, intermediind vânzări de bilete în valoare de aproape 320 de milioane de euro pe an.

Guvernul ungar anunță că va da în judecată un lanț de supermarketuri pentru „defăimare” CITEȘTE ȘI Guvernul ungar anunță că va da în judecată un lanț de supermarketuri pentru „defăimare”

"Cu această tranzacție, Grupul Piletilevi deține acum o participație de 77% în companiile achiziționate, care va crește la 83,8% până în 2026", spune Sven Nuutmann, co-proprietar și CEO al Grupului Pitilevi.

Potrivit acestuia, cea mai mare investiție din istoria Grupului Piletilevi va oferi companiei fuzionate din Polonia posibilitatea de a deveni lider de piață în viitorul apropiat.

Rusia acuză Turkish Airlines că face jocurile Statelor Unite CITEȘTE ȘI Rusia acuză Turkish Airlines că face jocurile Statelor Unite

Tranzacția a fost co-finanțată de SEB Bank. 

În vară, Profit.ro a anunțat că grupul se extinde în regiune, preluând un pachet majoritar de acțiuni la GoOut.net, cea mai mare platformă de vânzare bilete din Cehia.

Piletilevi a achiziționat o participație de 80% din acțiunile GoOut.net, compania de vânzare de bilete cu cel mai mare număr de vizitatori din Republica Cehă, cu operațiuni și în Polonia, Slovacia și Germania.

Achiziția reprezintă un pas important în strategia companiei de a se extinde pe noi piețe, de a-și consolida poziția în țările baltice “și de a lua măsuri pentru a obține o poziție de lider ca platformă de vânzare de bilete și în Europa Centrală”.

Ungaria condiționează furnizarea de arme pentru Ucraina de eliminarea băncii maghiare OTP de pe lista de sancțiuni CITEȘTE ȘI Ungaria condiționează furnizarea de arme pentru Ucraina de eliminarea băncii maghiare OTP de pe lista de sancțiuni

Anterior, Piletilevi a semnat un acord pentru preluarea unui pachet de 80,2% din acțiunile Bilete.ro, cea mai veche companie de vânzare de bilete din România și lider de piață, cu o cotă de 30%.

Achizițiile Bilete.ro și GoOut.net au fost finanțate prin intermediul unor împrumuturi contractate tot de la SEB Bank.

Grupul PiIetilevi operează pe o piață cu o populație de 79 de milioane de oameni. Volumul biletelor intermediate a crescut la 17 milioane de bilete cu o valoare totală de 320 de milioane de euro, iar volumul anual de vizite pe toate site-urile web ajunge la 116 milioane pe an. Grupul Piletilevi are aproape 250 de angajați.

Nepotul \ CITEȘTE ȘI Nepotul "drag" al liderului cecen a fost numit șef al filialei rusești Danone

Grupul Piletilevi, cu sediul la Tallinn (Estonia) este deținut de compania de investiții EastCom Capital a antreprenorului Sven Nuutmann și de fondul de investitii BaltCap.

Grupul operează sub mărcile Piletilevi (Estonia), Bilesu Serviss (Letonia), Bilietai.lt (Lituania), Bilete.ro (România) și GoOut.net (Cehia, Polonia, Slovacia și Germania).

 

viewscnt
Afla mai multe despre
piletilevi
bilete.ro
goout.net
achizitie goout.net
bilete evenimente
tranzactie