Bulgaria: Hotelierii de pe litoral au mari probleme de personal. Oferă salarii mai mari cu 20% și caută lucrători din Asia

Bulgaria: Hotelierii de pe litoral au mari probleme de personal. Oferă salarii mai mari cu 20% și caută lucrători din Asia
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2024

Hotelierii de pe litoralul din Bulgaria măresc salariile angajaților cu cel puțin 20% pentru a face față lipsei de personal, a explicat ministrul Turismului, Evtim Miloșev, pentru radioul public bulgar, scrie Novinite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

„De la începutul anului, pentru primele trei luni, datele Comisiei Europene de Turism arată că Bulgaria se află pe locul al doilea în ceea ce privește redresarea față de 2019, ceea ce este un indicator foarte pozitiv”, a spus Miloshev, arată G4Media.

Albania, noua atracție turistică din 2024. Lupta fără precedent dintre Ryanair și Wizz Air o face țara cu cele mai ieftine bilete de avion din lume. La cât a ajuns un bilet spre Tirana CITEȘTE ȘI Albania, noua atracție turistică din 2024. Lupta fără precedent dintre Ryanair și Wizz Air o face țara cu cele mai ieftine bilete de avion din lume. La cât a ajuns un bilet spre Tirana

Potrivit Comisiei Europene de Turism, Bulgaria este lider la creșterea numărului de turiști în Europa pentru primele trei luni din 2024, cu o creștere de 39% față de aceeași perioadă din 2019, a anunțat ministerul.

Ministrul a evidențiat optimismul adus de începutul lunii mai, când au fost mai multe zile libere de sărbători,, ceea ce a dus la aproape 80.000 de înregistrări turistice. Această perioadă a fost văzută ca un început puternic de sezon, a notat Miloșev.

VIDEO Green Deal-ul îi înfurie pe fermierii polonezi. Mii de oameni au protestat la Varșovia față de „Otrava Verde” CITEȘTE ȘI VIDEO Green Deal-ul îi înfurie pe fermierii polonezi. Mii de oameni au protestat la Varșovia față de „Otrava Verde”

El a subliniat, de asemenea, că planurile de turism organizat sunt făcute cu mult timp înainte, iar ajustarea programelor din cauza vremii nu este fezabilă. Afluxul mare de turiști străini este organizat în primăvară, cu înregistrări semnificative începând cu anul precedent.

Miloșev a menționat că se caută o soluție pentru a prelungi TVA de 9% pentru operatorii de turism, care urmează să expire în iulie, cel puțin până la sfârșitul sezonului actual.

„Ministerul nostru, și eu personal, vom insista să discutăm această chestiune, în special cu Ministerul de Finanțe, pentru a vedea dacă relația juridică în curs de desfășurare poate fi interpretată ca un eveniment fiscal în cadrul TVA de 9%. Dacă da, ar fi foarte benefic pentru angajatori și pentru sector”, a declarat ministrul interimar al turismului.

VIDEO Un autobuz cu 20 de pasageri a căzut de pe un pod și s-a scufundat în apă la Sankt Petersburg CITEȘTE ȘI VIDEO Un autobuz cu 20 de pasageri a căzut de pe un pod și s-a scufundat în apă la Sankt Petersburg

Din cauza lipsei de personal, angajatorii sunt nevoiți să ofere salarii cu cel puțin 20% mai mari decât vara trecută, a precizat Miloșev.

El a îndemnat Ministerul Afacerilor Externe să detașeze personal suplimentar în birourile consulare din țările din Asia Centrală, precum Nepal, India, Bangladesh și Kârgâzstan, unde se află mulți solicitanți de locuri de muncă pentru turismul bulgăresc. În prezent, cererile de programare pentru vize sunt rezervate cu mai multe luni în avans, iar angajatorii așteaptă acești lucrători.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
hotel