Pe Valea Prahovei, la Sinaia, Bușteni și Azuga, se mai pot găsi cu greu o pensiune sau un hotel pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă.
Multe dintre spațiile de cazare au fost rezervate încă din toamnă, în special pentru petrecerea dintre ani. Din spusele reprezentanților Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, gradul de ocupare pentru vacanța de Crăciun este de 80%, în timp ce, pentru noaptea de Revelion, 85% din spațiile de cazare au fost deja rezervate, arată Observatorul Prahovean.
La un hotel de 4*, în Sinaia, tariful pleacă de la 2210 lei (de pers./pachet de 3 nopți) Sunt incluse, precizează hotelierii, sosirea lui Moș Crăciun, colinde și surprize pentru copii, cina de Ajun sub formă de bufet cu muzică live, prânz festiv de Craciun, tot cu muzică live, dar și acces la Spa și piscina interioară cu programare anticipată. Tot la un hotel de 4*, oferta pleacă de la 1718 lei (de pers/pachet de 3 nopți). Oferta include micul dejun, pomana porcului la Cabana Schiori la ora 15:00 (fără transport asigurat), cina festivă de Crăciun și acces în zona Spa.
Prețurile pentru petrecerea Crăciunului, la pensiuni, pleacă de la 190 lei pe noapte (camera dublă), ori 760 de lei ( de pers./ pachet 4 nopți, 23-27 decembrie). În acest preț nu este inclusă decât cazarea fără masă.
La o pensiune de 2*, tariful este de 130 lei/noapte/persoană. Sejurul minim este de 2 nopți, cei interesați fiind nevoiți să achite un avans de 30%.
În Bușteni, tariful este de 300 lei/noapte/persoană la o altă pensiune care dispune de 6 camere / 4 cu balcon si 4 bai (parter: 1 dormitor+1 baie+baie de serviciu; etaj 1: 3 dormitoare cu balcon+2 bai; etaj 2: 2 dormitoare+1 baie), un living de 70 mp, cu bucătărie open-space utilată complet pentru pregatirea și servirea mesei.
La Azuga, la un resort de 3*, prețul pornește de la 981 de lei/ persoană. Aici există și varianta unui hotel de 5*, pentru cei mai pretențioși. Doi adulți trebuie să achite, însă, pentru un sejur de 3 nopți, 4921 lei. Serviciile includ cina de Ajun, mic dejun și dejun festiv în ziua de Crăciun.