Tranzacție: Mastercard cumpără Recorded Future, companie specializată în oferirea de informații privind riscurile cibernetice, pentru 2,65 miliarde dolari

Tranzacție: Mastercard cumpără Recorded Future, companie specializată în oferirea de informații privind riscurile cibernetice, pentru 2,65 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 09:00

Mastercard a convenit achiziția companiei de informații privind riscurile cibernetice Recorded Future, de la firma de capital privat Insight Partners, pentru 2,65 miliarde de dolari, a anunțat compania de plăți, citată de Reuters.

Achiziția va aduce capabilități extinse de informații despre amenințări firmei de plăți din New York, care a înregistrat anul trecut un volum brut de 9 trilioane de dolari, o măsură care reprezintă valoarea totală în dolari a tuturor tranzacțiilor procesate, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Resource Partners continuă investițiile în România, prin cel de-al treilea fond, cu un jucător cheie din industria turismului online, Vola.ro. Echipa Resource Partners urmărește să încheie cel puțin încă o tranzacție pe piața românească CITEȘTE ȘI Resource Partners continuă investițiile în România, prin cel de-al treilea fond, cu un jucător cheie din industria turismului online, Vola.ro. Echipa Resource Partners urmărește să încheie cel puțin încă o tranzacție pe piața românească
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Adoptarea rapidă a noilor tehnologii a crescut riscul amenințărilor cibernetice, companiile confruntându-se tot mai mult cu atacuri de hacking sau ransomware.

În iunie, Evolve Bank, cu sediul în Arkansas, a confirmat că a fost victima unui incident de securitate cibernetică, datele clienților fiind publicate ilegal pe dark web.

În timp ce actorii amenințărilor caută noi modalități de a exploata tehnologia, Mastercard a intensificat detectarea fraudelor cu carduri prin utilizarea tehnologiei de inteligență artificială generativă.

Compania colaborează deja cu Recorded Future, care utilizează analize bazate pe inteligență artificială pentru a identifica potențialele amenințări, la un serviciu care alertează instituțiile financiare atunci când un card este probabil compromis.

De la lansarea serviciului la începutul acestui an, acesta a dublat rata la care sunt identificate cardurile compromise comparativ cu anul trecut, a spus Mastercard.

Microsoft concediază sute de angajați ai diviziei de jocuri Xbox CITEȘTE ȘI Microsoft concediază sute de angajați ai diviziei de jocuri Xbox

Compania de carduri oferă în prezent clienților săi servicii de securitate cibernetică, cum ar fi prevenirea fraudei de identitate și luarea deciziilor în timp real, printre altele.

În 2019, Insight Partners a dobândit o participație de control la Recorded Future - care deservește peste 1.900 de clienți din 75 de țări, inclusiv guvernele din 45 de țări - într-o tranzacție în numerar evaluată la peste 780 de milioane de dolari.

Acordul cu Mastercard este așteptat să se încheie până în primul trimestru al anului 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
mastercard
recorded future
riscuri cibernetice