Vinul zilei: un rosé prietenos și direct, cu iz de căpșune și hibiscus, note urmate pe palat de arome de zmeură și rodie. Perfect alături de mâncăruri asiatice sau fructe de mare

Vinul zilei: un rosé prietenos și direct, cu iz de căpșune și hibiscus, note urmate pe palat de arome de zmeură și rodie. Perfect alături de mâncăruri asiatice sau fructe de mare
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 28 aug 2024

Via Colțul Pietrei Rosé 2023 de la Crama Viile Metamorfosis din Dealu Mare a fost obținut din soiurile de struguri Merlot, Syrah, Fetească Neagră și Negru de Drăgășani.

Viile Metamorfosis sunt parte a prestigiosului grup Marchesi Antinori, reprezentând o îmbinare a tradiției românești cu expertiza italiană în viticultură. Sub îndrumarea oenologului Fiorenzo Rista, pasiunea și munca echipei transformă natura în vinuri de excepție, aplicând totodată principiile viticulturii ecologice.

Crama își deschide cu transparență porțile pentru oaspeții dornici de experiențe autentice, oferind degustări, tururi ghidate și evenimente speciale. Prin această abordare, Viile Metamorfosis susține cu convingere potențialul viticulturii românești, punând accent pe perfecțiunea naturii și spiritul antreprenorial al familiei Antinori.

Anul 2023 a fost prolific pentru plaiul viticol de unde provin cele patru soiuri de struguri din care s-a obținut pentru prima dată acest vin - Merlot, Syrah, Fetească Neagră și Negru de Drăgășani.

Via Colțul Pietrei Rosé 2023 ne încântă cu aromele sale de fructe roșii proaspete de căpșune, zmeură și rubarbă care se transmit și în gust. Corpolența medie și aciditatea moderat ridicată fac vinul să se simtă echilibrat și foarte plăcut de băut. Se recomandă degustarea la o temperatură de 6-8°C alături de fructe de mare, caracatiță sau curry asiatic.

Alin Ioniță: “Astăzi, ne întâlnim cu un rosé ce își trage numele de la micro-zona de unde au fost recoltați strugurii din care a fost produs. El se dovedește a fi un vin prietenos și direct, colorat în nuanțe trandafirii aprinse. Nasul aduce cu el iz de căpșună și hibiscus, iar gustul vine pictat în linii distincte, groase, ce amintesc de zmeură și rodie și care se amestecă abia în a doua jumătate a exprimării lor într-un mix fresh. Finalul este moderat, iar perechea gastronomică potrivită poate fi căutată în zona mâncărurilor asiatice sau a preparatelor marine.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în orb, ediția 2023. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin