Vinul zilei: un Merlot cu arome fine de fructe de vară, cireșe mari și negre și mure coapte, completate subtil de note de cafea și lemn dulce. Cotat cu 90 puncte James Suckling

Vinul zilei: un Merlot cu arome fine de fructe de vară, cireșe mari și negre și mure coapte, completate subtil de note de cafea și lemn dulce. Cotat cu 90 puncte James Suckling
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 25 apr 2024

Vinul zilei, Moulin de Gassac Merlot 2022, este un Merlot bio, obținut din struguri proveniți din vițele-de-vie din regiunea Villeveyrac, Franța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Istoria Mas de Daumas Gassac începe undeva la sfârșitul anilor ‘60, atunci când Veronique și Aime Guilbert au plecat într-o aventură a vinului, pe urmele călugărilor de la Abația Aniane. Ei au fondat Mas de Daumas Gassac, proprietate preluată apoi de urmașii lor, Samuel, Gaël, Roman și Basile. Ei sunt cei care conduc astăzi crama, concentrându-se în special pe eleganța și prospețimea vinurilor.

Moulin de Gassac Merlot 2022, un vin cotat cu 90 puncte James Suckling, dezvăluie note de fructe de pădure și condimente, pe final amintind de cafea prăjită. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alături de brânzeturi sau carne roșie.

Diana Pavelescu: “O afacere de familie, motivată de dorința de a produce vinuri autentice,  una construită din pasiune pentru vin, nu departe de Montpellier. Filozofia familiei, respectul, se manifestă pe trei nivele, cel pentru mediu, 50 de hectare de viță de vie între 1000 de hectare de pădure mediteraneană. Respect pentru complexitatea vinurilor și dorința de a respecta esența terroir-ului căruia vinurile își datorează identitatea. Cu o culoare profundă, rubinie, senzuală, emană arome fine de fructe de vară, cireșe mari și negre, mure coapte, completate subtil de note de cafea și lemn dulce. Gustativ, se evidențiază echilibrul său bine definit, rotund și plin de fructe, cu taninuri ridicate și coapte, creând o experiență prietenoasă pentru orice iubitor de vin. Post gustul catifelat și armonios dezvăluie o notă subtilă de cafea, adăugând un strat de complexitate. Acest Merlot, maturat timp de 5 până la 6 luni în tancuri de oțel inoxidabil, păstrează autenticitatea și puritatea soiului, reflectând caracterul terroir-ului bogat în calcar și bauxită. Cu un randament moderat de 60 până la 70 hl/ha, este un vin de calitate, despre care producătorii zic că merită savurat în următorii 3 ani.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin