FOTO ANPC a închis temporar un cunoscut restaurant din București

FOTO ANPC a închis temporar un cunoscut restaurant din București
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:19

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au închis restaurantul Elisabeta din București, unde au loc și spectacole de teatru, și au descoperit în urma controlului că unitatea nu avea autorizație de la Primărie și nici avize de la Pompieri și de la Direcția de Sănătate Publică.

De asemenea, echipele de control au găsit mizerie și mucegai în mai multe zone ale localului, scările de acces erau rupte, tavanul prezinta infiltrații, erau fire electrice neizolate corespunzător, erau folosite produse nesigure, fără elemente de identificare, iar mai multe produse congelate erau ținute la temperatura mediului ambiant, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Ioannis Papalekas s-a asociat cu miliardarul grec Evangelos Marinakis și intră puternic pe piața de transport maritim CITEȘTE ȘI Ioannis Papalekas s-a asociat cu miliardarul grec Evangelos Marinakis și intră puternic pe piața de transport maritim
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum - Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc - Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank

ANPC a anunțat, vineri, că reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Sector (CPCS) 5 a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic SC Zamorex Bucuresti SRL (Restaurant Elisabeta), din București, care derulează activități de alimentație publică și spectacole.

FOTO ANPC a închis temporar un cunoscut restaurant din București


Pentru abaterile constatate, operatorul economic a fost amendat cu 20.000 de lei, au fost oprite definitiv de la comercializare 57 de kilograme de produse alimentare neconforme.

De asemenea, ANPC a decis închiderea temporară a unității, până la remedierea deficiențelor și va fi făcută propunere de închidere a restaurantului pe o perioadă de până la șase luni.

”Este inadmisibil ca un restaurant care funcționează în inima Capitalei să prezinte asemenea nereguli grave și o totală lipsă de respect față de siguranța consumatorilor!  Faptul că unii operatori economici ignoră norme esențiale de igienă și securitate este revoltător.  Nu putem și nu vom tolera astfel de practici! Vom lua măsuri drastice și exemplare pentru a proteja sănătatea consumatorilor, iar cei responsabili vor suporta cele mai aspre sancțiuni pe care le prevede legea, pentru astfel abateri” – a declarat președintele interimar ANPC, Sebastian Hotca.

Comisarii ANPC au constatat că operatorul economic nu a putut pune la dispoziția echipei de control autorizația de funcționare emisă de Primărie, avize DSP și ISU.

FOTO ANPC a închis temporar un cunoscut restaurant din București


Ei au descoperit că scările de acces erau rupte sau deteriorate, tavanul cu infiltrați, vopseaua era exfoliată,erau  praf și impurități.

Alte nereguli au fost: pereți laterali murdari, cu zone de tencuială căzută si praguri deteriorate, paviment cu ciobituri, crăpături și acumulare de impurități, fire electrice neizolate corespunzator și tubulatura încărcată de praf și grăsime, folosirea unor hote cu acumulări de grăsime și a unei plite cu strat gros de grăsime și arsură, ⁠utilizarea unui utilaj abatitor neîntreținut, cu mucegai, ⁠folosirea unor aparate de aer conditionat cu grad de uzură avansat, ⁠utilizarea unor spații frigorifice (congelare) neigienizate, cu chedere cu mucegai, cu grilajele cu acumulare de gheață în strat gros, ⁠folosirea unor tăvi de coacere și recipiente pentru gătit cu grad avansat de uzură, utilizarea unei camere frigorifice de depozitare deterorată și neigienizată, cu praguri rupte, cu strat gros de murdărie, paviment cu vopsea exfoliată, cu zone de lichid scurs, provenit de la produsele congelate.

FOTO ANPC a închis temporar un cunoscut restaurant din București


Echipele de control au mai descoperit că erau depozitate materii prime decongelate în contact direct cu pavimentul; ⁠existența unui miros greu, înțepător, în tot spațiul tehnologic, depozitarea unor produse congelate (înghețată, papanași, gogoși de profiterol) la temperatura mediului ambiant, ⁠folosirea unor materii prime - produse nesigure - fără elemente de identificare, depozitate în spații neigienizate, utilizarea unor semipreparate (paste fierte și congelate), fără a respecta indicațiile recomandate de producător, respectiv aceea de a fi consumate imediat după gătire.
viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
restaurantul elisabeta