Avon desființează 2.500 de locuri de muncă și își mută sediul în Marea Britanie

Avon desființează 2.500 de locuri de muncă și își mută sediul în Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2016

Producătorul american de cosmetice Avon Products Inc a anunțat luni seară că va desființa 2.500 de locuri de muncă la nivel mondial și va transfera sediul companiei în Marea Britanie, în conformitate cu un plan de relansare pe trei ani destinat reducerii costurilor, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceste modificări vin după ce la începutul lunii Avon și-a vândut cea mai mare parte a afacerilor din America de Nord către fondul de investiții Cerberus Capital, cel mai mare acționar la Avon, după patru ani de scădere a vânzărilor.

"Odată cu finalizarea recentei vânzări, operațiunile noastre comerciale se situează în afara SUA, ceea ce ne permite să ne regândim modelul de funcționare", a declarat directorul general de la Avon, Sheri McCoy.

Avon, grup cu 28.300 de angajați la nivel mondial, a estimat că restructurarea îi va genera cheltuieli de 60 de milioane de dolari în primul trimestru al acestui an dar îi va permite să realizeze economii de până la 70 de milioane de dolari până în 2017. Compania înființată în urmă cu 130 de ani la New York își va menține actualele facilități de cercetare dezvoltare din SUA iar acțiunile sale vor continua să fie tranzacționate la New York Stock Exchange.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
avon