5 vinuri românești pentru Paște de la 4 experți Unvinpezi.ro

5 vinuri românești pentru Paște de la 4 experți Unvinpezi.ro
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 26 apr 2024

Înainte de Paște, fiecare gazdă caută acel element care să transforme o simplă masă festivă într-o experiență memorabilă. Și ce altceva ar putea fi mai potrivit decât o selecție perfectă de vinuri românești pentru a acompania preparatele tradiționale de Paște?

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cu o istorie bogată și o varietate de arome care reflectă diversitatea țării noastre, vinurile românești se îmbină perfect cu deliciile tradiționale de Paște, aducând o notă de eleganță și rafinament.

Pregătiți-vă papilele gustative pentru o călătorie culinară fascinantă însoțit fiind de vinuri românești alese cu grijă.

Drobul de miel și aperitivele de Paște se savurează cel mai bine cu vinuri proaspete, pline de savoare

Drobul de miel, ouăle roșii, brânzeturile și aperitivele de Paște au nevoie de un vin proaspăt și savuros. Vinurile albe seci sau demiseci, dar și unele vinuri roze se dovedesc a fi alegerea perfectă aici, evidențiind gustul rafinat al aperitivelor pascale. Cu arome proaspete și delicate, acestea completează frumos complexitatea și prospețimea ingredientelor de pe masa de sărbătoare.

Răzvan Avram, expertul în vinuri Unvinpezi.ro, ar asocia drobul de miel cu un roze, Cuvee Alexis 2023 de la Crama Avincis. Asamblajul interesant de Merlot și Cabernet Sauvignon dezvăluie note principale de căpșune sălbatice, petale de trandafiri și cireșe de mai.

5 vinuri românești pentru Paște de la 4 experți Unvinpezi.ro

Friptura de miel merge cel mai bine cu un vin roșu savuros, cu arome complexe

Știm deja că friptura de miel se potrivește perfect cu un vin roșu, însă secretul stă în alegerea vinului potrivit. Datorită texturii sale, carnea de miel se îmbină armonios cu un vin roșu sec, cu o densitate mai pronunțată și arome complexe. Acesta trebuie să complimenteze perfect gustul intens al cărnii de miel, îmbogățită cu diverse mirodenii și plante aromatice.

Pentru friptura de miel, Răzvan Avram recomandă Arrogance Roșu de la Domeniile Franco Române, un cupaj eclectic, cu 75% Fetească Neagră din 2022 și 25% Merlot din 2019, provenind din regiunea Dealu Mare. Un vin tânăr și sofisticat, cu note elegante de vișine supracoapte, cireșe amare, prune afumate, piper negru și lemn dulce.

5 vinuri românești pentru Paște de la 4 experți Unvinpezi.ro

Sarmalele necesită un vin care să le pună în valoare savoarea și textura

Poate cel mai cunoscut preparat tradițional românesc, sarmalele au nevoie de un vin pe măsură pentru a completa experiența culinară. Vinurile roșii cu arome complexe se potrivesc de minune cu gustul intens al sarmalelor. Cu notele lor fructate și taninurile echilibrate, aceste vinuri completează cu eleganță aroma bogată a sarmalelor.

Totuși, vinurile roșii nu sunt singura opțiune, unii preferând un vin mai ușor și mai răcoritor, așa cum este Feteasca Regală.

Răzvan Jurca iese din tiparele obișnuite și recomandă pentru sarmale Pivnița Savu Feteasca Regală 2022, un vin care reprezintă autenticitatea și specificatatea terroir-ului din inima Ciumbrudului, Transilvania.

5 vinuri românești pentru Paște de la 4 experți Unvinpezi.ro

Pasca și cozonacul impun vinuri savuroase cu note exuberante, proaspete, cu o tentă dulceagă

Delicatesele precum pasca și cozonacul impun prezența unor vinuri care să completeze savoarea lor cu note exuberante și o dulceață fină. Potrivite aici ar fi spumantele cu arome bogate și ușor dulci. Alternativ, vinurile roze proaspete, cu arome fructate și o aciditate delicată adaugă o notă rafinată acestei experiențe.

În ceea ce privește pasca, Dan Micuda, recomandă Cuvee Amelie 2021 de la Crama Avincis, o Tămâioasă Românească cu buchet puternic și elegant, cu arome de mango, piersici, caise și miere.

5 vinuri românești pentru Paște de la 4 experți Unvinpezi.ro

Expertul nostru în vinuri, Mihai Oprea, propune pentru cozonac Rose Celest 2021 de la Villa Vinea, un spumant din Pinot Noir vinificat în roze, care aduce o explozie de fructe roșii proaspete și crocante, dublate de o frumoasă mineralitate, specifică Târnavei Mici.

5 vinuri românești pentru Paște de la 4 experți Unvinpezi.ro

De Paște, te bucuri de vinuri bune, la prețuri excepționale! Prinde ofertele la peste 300 etichete alese de experții noștri în vin și o selecție rafinată de spirtoase.

Ai până la 35% discount + extra 10% și livrare gratuită la orice comandă, dacă ești membru în Club. Dacă încă nu ești, acum e un moment foarte bun să intri în Club și să îți alegi pachetul preferat cu 4 sticle de vin premium cadou.

Articol susținut de Unvinpezi.ro

viewscnt
Afla mai multe despre
vinuri românești
unvinpezi.ro