România, singura țară UE cu o creștere de două cifre a lucrărilor de construcții în luna august

România, singura țară UE cu o creștere de două cifre a lucrărilor de construcții în luna august
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2020

Lucrările de construcții în România au înregistrat o creștere de 12,4%, în luna august 2020 comparativ cu aceeași lună din anul anterior, acesta fiind cel mai mare avans înregistrat în rândul statelor membre UE, arată datele publicate, luni, de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timp ce în România, lucrările de construcții au înregistrat o creștere de două cifre, în zona euro lucrările de construcții au consemnat în luna august un declin anual de 0,9%, în timp ce în UE au înregistrat o scădere de 1,5%, scrie Agerpres.

FOTO Grupul spaniol imobiliar Mantor a finalizat lucrările de consolidare a clădirii istorice Mița Biciclista CITEȘTE ȘI FOTO Grupul spaniol imobiliar Mantor a finalizat lucrările de consolidare a clădirii istorice Mița Biciclista

Eurostat precizează că singurele state membre UE în care lucrările de construcții au crescut în luna august a acestui an, comparativ cu luna august a anului trecut, sunt România (12,4%), Slovacia (4,8%) și Finlanda (2,2%).

De la o lună la alta, în august 2020, comparativ cu luna anterioară, lucrările de construcții au crescut cu 2,6% în zona euro și cu 2,4% în Uniunea Europeană. Și în acest caz, România se situează printre țările unde lucrările de construcții au înregistrat cele mai mari creșteri, de la o lună la alta, cu un avans de 0,9%, alături de Franța (4,9%), Slovenia (2,4%), Ungaria (1,9%) și Portugalia (1,8%).

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Național de Statistică (INS), în România, în luna august 2020, comparativ cu luna precedentă, volumul total al lucrărilor de construcții a crescut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,9%. Raportat la aceeași lună din 2019, în august 2020 volumul total al lucrărilor de construcții, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 13,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
onstructii
eurostat