EXCLUSIV VIDEO&FOTO Fondatorul Albalact pregătește deschiderea unui hotel de 5 stele, cu SPA și centru de evenimente, o investiție de 20 milioane euro

EXCLUSIV VIDEO&FOTO Fondatorul Albalact pregătește deschiderea unui hotel de 5 stele, cu SPA și centru de evenimente, o investiție de 20 milioane euro

Stadiul de dezvoltare al Elania Resort

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 29 apr 2024

Antreprenorul Raul Ciurtin, de numele căruia se leagă dezvoltarea Albalact, pregătește inaugurarea Elania Resort, un centru multifuncțional cu 6 săli de evenimente, SPA și un hotel de 5 stele, o investiție de 20 de milioane de euro realizată în locul campingului Făget, de lângă Cluj-Napoca, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

„Am finalizat în Făget, lângă Cluj-Napoca, un resort. O investiție personală. În februarie am inaugurat partea de evenimente. În faza a doua de dezvoltare urmează hotelul cu 54 de camere. Întreaga investiție este de peste 20 de milioane de euro“, a declarat, pentru Profit.ro, omul de afaceri Raul Ciurtin.

EXCLUSIV FOTO Hagag are în vizor achiziția unei noi clădiri de birouri boutique în centrul Bucureștiului. A recrutat-o pe Ana-Maria Nemțanu să se ocupe de închirieri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Hagag are în vizor achiziția unei noi clădiri de birouri boutique în centrul Bucureștiului. A recrutat-o pe Ana-Maria Nemțanu să se ocupe de închirieri

Centru de evenimente Elitis Events Center, aflat deja în funcțiune, cuprinde 6 săli de evenimente cu o capacitate totală de 1.270 de locuri.


Până de curând, dezvoltatorul resortului a promovat și un anunț de angajare pentru un post de manager executiv al Elania Resort, oferind un salariu de circa 3.000 de euro.

EXCLUSIV Lege pregătită pentru crearea fondurilor de investiții imobiliare de tip REIT, listate la bursă și scutite de impozite. Și statul poate înființa astfel de firme CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Lege pregătită pentru crearea fondurilor de investiții imobiliare de tip REIT, listate la bursă și scutite de impozite. Și statul poate înființa astfel de firme



Raul Ciurtin, alături de Florin Mariș și familia Călin și Alina Dobra, lucrează acum și la construcția etapei a doua de dezvoltare rezidențială, care va cuprinde 275 de apartamente, din cadrul complexului Estoria City ce se dezvoltă în locul fostei platforme industriale Policolor din estul Bucureștiului.

„Acest început de an nu arată rău. Am vândut o parte importantă din faza a doua de rezidențial din Estoria City și colegii mei sunt optimiști și vor ca în a doua parte a anului să ia în considerare începerea etapei a treia de dezvoltare, dacă vânzările se mențin“, explică Ciurtin.

Noile blocuri se construiesc acum în spatele Kaufland.

EXCLUSIV SURPRIZĂ Rețeaua românească de birouri de proximitate Nooka Space, vândută unui investitor din Africa de Sud. Act care indica perspectiva insolvenței/lichidării CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SURPRIZĂ Rețeaua românească de birouri de proximitate Nooka Space, vândută unui investitor din Africa de Sud. Act care indica perspectiva insolvenței/lichidării

Prima etapă a complexului imobiliar Estoria City a fost definitivată în vara anului 2020, după inaugurarea magazinelor Leroy Merlin, Kaufland și Lidl. A doua etapă a cuprins dezvoltarea primului bloc cu circa 250 de apartamente și trebuia să cuprindă și construcția unui magazin Mobexpert, cu două etaje, și a unuia Altex, cu un etaj, pentru care au fost emise autorizații de construire, însă pentru acestea nu au început încă lucrările. Magazinele Mobexpert și Altex urmează a fi construite de Dan Șucu, pe un teren de 1,2 hectare cumpărat de la Ciurtin și Dobra, tot parte din fosta platformă Policolor.

Planurile dezvoltatorului mai cuprind încă două faze de dezvoltare de apartamente. În total sunt programate 1.200 de locuințe în acest proiect.

Noile locuințe vin în completarea zonei comerciale Pallady, care cuprinde magazinele Leroy Merlin, Kaufland, Metro, Auchan, Jumbo, XXXL Lutz și IKEA. În cartierul Titanul Nou s-au construit în ultimii ani mii de apartamente, zona fiind dominată de proiectele imobiliare ale familiei Negoiță, a primarului Sectorului 3.

Despre vânzarea Domeniilor Boieru

La începutul acestui an, Raul Ciurtin, familia Dobre și antreprenorul Florin Dănoaie au cedat pachetul majoritar de acțiuni la producătorul de vin Domeniile Boieru companiei JNT Group, unul dintre cei mai mari producători, importatori și distribuitori de vinuri din Polonia.

„Noi am vândut pachetul majoritar la Domeniile Boieru, iar partea de terenuri și viță de vie le-am păstrat în proprietate printr-un proiect de divizare, pentru că acestea nu au făcut parte din trazacție. Via este dată în arendă la Domeniile Boieru“, menționează Raul Ciurtin pentru Profit.ro.

EXCLUSIV FOTO Hagag are în vizor achiziția unei noi clădiri de birouri boutique în centrul Bucureștiului. A recrutat-o pe Ana-Maria Nemțanu să se ocupe de închirieri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Hagag are în vizor achiziția unei noi clădiri de birouri boutique în centrul Bucureștiului. A recrutat-o pe Ana-Maria Nemțanu să se ocupe de închirieri

Domeniile Boieru gestionează 200 de hectare de podgorii în Ciumbrud și Sebeș și deține o unitate de producție cu o capacitate de 2,9 milioane de litri de vinuri frizzante și spumante.

Raul Ciurtin, alături de soția sa Lorena Beatrice, a obținut în 2016 circa 31 milioane euro din vânzarea pachetului de 44,9% deținut la Albalact, firmă fondată de familia sa. Banii din vânzare au fost direcționați către investiții imobiliare, dintre care cea mai importantă a fost achiziția fostei platformei Policolor din estul Bucureștiului, la un preț de 22 milioane de euro. Fabrica de vopsele a fost mutată în 2019 în spatele magazinului Dedeman Valea Cascadelor din cartierul Militari.

De asemenea, la sfârșitul anului 2019, Raul Ciurtin și Florin Mariș au încasat 30 milioane de euro de la familia Andrea și Ferenc Korponay din Baia Mare pentru trei clădiri de birouri din Cluj-Napoca.

viewscnt
Afla mai multe despre
raul ciurtin
elania resort