Rezultatele financiare ale Warner Bros. Discovery au ratat estimările pentru primul trimestru, în ciuda creșterii serviciilor de streaming

Rezultatele financiare ale Warner Bros. Discovery au ratat estimările pentru primul trimestru, în ciuda creșterii serviciilor de streaming
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2024

Warner Bros. Discovery a raportat rezultate pentru primul trimestru care au ratat așteptările analiștilor, în ciuda evoluției bune a unității sale de streaming, informații care au dus la un declin de 4% al acțiunilor companiei, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Iată cum a evoluat Warner Bros. Discovery, în comparație cu estimările analiștilor chestionați de LSEG: pierdere pe acțiune: 40 de cenți față de pierderea de 24 de cenți așteptată; venituri: 9,96 miliarde USD față de 10,231 miliarde USD estimate, scrie News.ro.

EXCLUSIV Fondatorul celui mai mare lanț de spitale private din Turcia, miliardarul Aydinlar, a venit cu avionul personal în România pentru a vedea clinici și spitale Regina Maria, vizate spre cumpărare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondatorul celui mai mare lanț de spitale private din Turcia, miliardarul Aydinlar, a venit cu avionul personal în România pentru a vedea clinici și spitale Regina Maria, vizate spre cumpărare

Warner Bros. Discovery – care deține serviciul de streaming Max, un portofoliu de rețele de televiziune prin cablu, inclusiv TNT și Discovery, și un studio de film – a declarat că veniturile au scăzut cu 7%, până la 9,96 miliarde de dolari, comparativ cu același trimestru a anului trecut.

Compania a înregistrat o pierdere netă atribuibilă companiei de 966 de milioane de dolari, sau 40 de cenți pe acțiune, o îmbunătățire față de trimestrul din anul precedent, când a raportat o pierdere de 1,07 miliarde de dolari, sau 44 de cenți pe acțiune.

Compania a declarat că câștigurile totale ajustate înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare au scăzut cu aproximativ 20% în primul trimestru, la 2,1 miliarde de dolari, observând că jocul său video ”Suicide Squad: Kill the Justice League” a generat venituri semnificativ mai mici.

Creștere a serviciului de streaming

Warner Bros. Discovery a anunțat joi că a adăugat 2 milioane de abonați de streaming direct către consumatori în timpul trimestrului, ridicând totalul la 99,6 milioane.

Acest segment de afacere a câștigat 86 de milioane de dolari ajustați în timpul trimestrului, o îmbunătățire cu 36 de milioane de dolari față de trimestrul anterior, a spus compania.

De asemenea, veniturile au crescut ”modest”, la 2,46 miliarde de dolari, față de trimestrul din anul precedent.

Veniturile din publicitate pentru streaming s-au dovedit a fi un punct luminos, în creștere cu 70%, stimulate de un angajament mai mare față de Max în SUA, în parte datorită creșterii abonaților serviciului de streaming și lansării conținutului de sport în aplicație.

Publicarea veniturilor urmează unui anunț din această săptămână conform căruia Warner Bros. Discovery își va combina serviciile de streaming cu cele ale Disney, reunind Max, Disney+ și Hulu, în această vară, un fel de refenire la pachetul tradițional de televiziune cu plată.

Prețurile nu au fost încă dezvăluite, dar vor fi cu reducere, a relatat CNBC.

Fincantieri cumpără afacerea cu submarine a Leonardo CITEȘTE ȘI Fincantieri cumpără afacerea cu submarine a Leonardo

Este prima dată când doi giganți media își unesc forțele pentru a oferi un pachet de streaming, în timp ce eforturile de a face streamingul profitabil continuă.

În timp ce rețelele de televiziune au fost mult timp o vacă de muls bani pentru companiile media, acesteacontinuă să piardă abonați.

Pachetul de streaming de divertisment marchează al doilea parteneriat al Warner Bros. Discovery și Disney din ultimele luni. Companiile, împreună cu Fox Corp ., au anunțat anterior un joint venture de streaming sportiv, care va fi lansat în această toamnă.

Drepturi sportive

În ceea ce privește sportul, Zaslav a spus joi că negocierile privind drepturile mass-media cu NBA – care a fost de multă vreme un element de bază pe canalul de cablu TNT – sunt încă în desfășurare și ”speră să ajungă la un acord care să aibă sens pentru ambele părți”.

NBCUniversal a făcut recent o ofertă de a deține din nou drepturile, a relatat anterior CNBC.

Zaslav a remarcat că, deși compania are strategii în vigoare pentru diferite rezultate, înțelegerea sa cu NBA include dreptul de a egala orice alte oferte înainte ca liga să ia o decizie.

Toamna trecută, Warner Bros. Discovery a început să ofere jocuri NBA pe Max. Compania a lansat Max pe tot globul, iar Zaslav a remarcat joi că va intra pe mai multe piețe europene înainte de Jocurile Olimpice de vară de la Paris.

În timp ce NBCUniversal deține drepturile din SUA pentru Jocurile Olimpice, difuzând jocurile pe rețelele sale TV și pe serviciul de streaming Peacock, Warner Bros. Discovery’s Max va fi casa de streaming în Europa.

Deși veniturile din publicitate au fost puternice în streaming, acestea au rămas slabe pentru rețelele TV Warner Bros. Discovery, la fel ca și segmentul în ansamblu.

Veniturile rețelelor TV au scăzut cu 8%, până la 5,13 miliarde USD, iar veniturile din publicitate au scăzut cu 11%. În timp ce piața publicitară este slabă de ceva timp, veniturile trimestriale recente arată că s-au înregistrat îmbunătățiri pentru digital și streaming, în timp ce televiziunea tradițională rămâne în urmă.

Între timp, veniturile din segmentul studiourilor Warner Bros. Discovery au scăzut cu 12%, până la 2,82 miliarde USD, comparativ cu același trimestru al anului trecut.

VIDEO O dronă a parcurs o distanță record și a lovit o rafinărie Gazprom CITEȘTE ȘI VIDEO O dronă a parcurs o distanță record și a lovit o rafinărie Gazprom

Segmentul a fost presat de lansarea slabă a celei mai recente iterații a ”Suicide Squad” și de efectele persistente ale grevelor scriitorilor și actorilor de la Hollywood de anul trecut.

Joi, Zaslav a spus că Warner Bros. Discovery se străduiește ”să readucă strălucirea” studioului său de film. Ca parte a acestuia, el a anunțat că se lucrează pentru cea mai recentă parte din ”Stăpânul Inelelor”, cu o lansare anticipată în 2026.

Poziția de numerar a companiei s-a îmbunătățit, fluxul de numerar liber crescând la 390 de milioane de dolari, o îmbunătățire de 1,3 miliarde de dolari față de același trimestru al anului trecut, a menționat compania.

Warner Bros. Discovery a lucrat pentru a-și reduce datoria, care se ridică acum la 43,2 miliarde de dolari, rezultată din fuziunea dintre Warner Bros. și Discovery în 2022.

Joi, compania a declarat că a rambursat o datorie de 1,1 miliarde de dolari în timpul trimestrului și, de asemenea, a anunțat o licitație în numerar de 1,75 miliarde de dolari, menită să își reducă în continuare datoria.

viewscnt
Afla mai multe despre
warner bros. discovery
streaming