WhatsApp își împrospătează interfața grafică

WhatsApp își împrospătează interfața grafică
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 mai 2024

WhatsApp a prezentat un nou design, care aduce o serie întreagă de schimbări la nivelul interfeței grafice, în special în cazul versiunii pentru Android.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

De mai multe lunii, câteva dintre elementele grafice ale interfeței WhatsApp au fost schimbate, iar aceste schimbări, anunță compania acum, fac parte dintr-un efort mai larg de împrospătare a interfeței care datează de mulți ani.

În primul rând, versiunea de Android va avea, în partea de jos a ecranului, meniul orizontal de la iPhone, pe care sunt ordonate secțiunile importante ale aplicației.

WhatsApp va permite apelarea numerelor care nu sunt salvate în agendă CITEȘTE ȘI WhatsApp va permite apelarea numerelor care nu sunt salvate în agendă

În al doilea rând, o serie întreagă de elemente, precum butoane și pictograme vor fi mai rotunjite și vor arăta mai modern.

În al treilea rând, WhatsApp umblă și la paleta de culori, despre care spune că a fost aleasă după ce a luat în calcul 35 de versiuni diferite.

Noua paletă de culori a fost aleasă pentru a reduce stresul ochilor în condiții de iluminare slabă și vine inclusiv cu un Dark Mode mai întunecat decât cel folosit până acum.

Pe iPhone, WhatsApp va oferi un nou meniu de trimitere a atașamentelor, care nu va mai ocupa întregul ecran și va face mai vizibile opțiunile disponibile.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
interfață
aplicație
android
iphone