Tabletele Apple trebuie să se supună legislației europene pentru piețe digitale

Tabletele Apple trebuie să se supună legislației europene pentru piețe digitale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 apr 2024

Comisia Europeană a anunțat că, datorită pieței de care se bucură, sistemul de operare iPadOS este un așa-numit gatekeeper și trebuie să se supună unui set de reguli mai stricte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
6 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

iPadOS este sistemul de operare folosit de tabletele Apple, care sunt, de departe, cele mai populare tablete de pe piață. De aceea, CE consideră că noile reguli ale Legii pentru Piețe Digitale trebuie aplicate și în acest caz.

Acum, Apple are la dispoziție șase luni pentru a se asigura că tabletele iPad respectă noua legislație europeană.

Primul dispozitiv Apple cu AI ar putea fi o tabletă CITEȘTE ȘI Primul dispozitiv Apple cu AI ar putea fi o tabletă

Conform acestei legi, care a intrat în vigoare din 7 martie, iPadOS trebuie, printre altele, să permite europenilor să descarce aplicații din afara App Store, să dezinstaleze aplicațiile preinstalate și să poată alege browser-ul web folosit implicit.

În principiu, Apple trebuie să reproducă pe iPadOS schimbările pe care le-a făcut în cazul iOS, sistemul de operare folosit de iPhone.

Încălcarea legislației DMA poate atrage amenzi de 10% din venitul global sau chiar de 20%, în cazul încălcărilor repetate.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipad
ipados
uniunea europeană