Statele Unite au sancționat o companie chineză de securitate cibernetică pentru un atac cibernetic care ar fi putut ucide oameni

Statele Unite au sancționat o companie chineză de securitate cibernetică pentru un atac cibernetic care ar fi putut ucide oameni
scris 11 dec 2024

Statele Unite au sancționat o companie chineză de securitate cibernetică pentru un ambițios atac cibernetic despre care oficialii Trezoreriei americane spun că ar fi putut ucide oameni, transmite Reuters.

Trezoreria a declarat marți că Sichuan Silence Information Technology Company din Chengdu și unul dintre angajații săi, Guan Tianfeng, au implementat software rău intenționat în peste 80.000 de firewall-uri folosite de mii de companii din întreaga lume, în aprilie 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV FOTO Dorin Mateiu și Ioan Străjan au vândut Golf Hotel Pianu fraților Duman. Hotelul, de lângă clubul făcut celebru de Iohannis, devine centru de dezintoxicare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Dorin Mateiu și Ioan Străjan au vândut Golf Hotel Pianu fraților Duman. Hotelul, de lângă clubul făcut celebru de Iohannis, devine centru de dezintoxicare

Software-ul rău intenționat nu numai că a furat date, ci a fost folosit pentru a implementa ransomware, care paralizează rețelele corporative prin criptarea datelor, scrie News.ro.

Potrivit Trezoreriei, trei duzini de firewall-uri protejează sistemele companiilor de infrastructură critică și, dacă hackingul nu ar fi fost dejucat sau atenuat, impactul potențial ”ar fi putut duce la răniri grave sau la pierderea vieții umane”.

Trezoreria a spus că o companie energetică vizată în campania de hacking a Sichuan Silence era ”implicată activ în foraj” în timpul atacului. Dacă nu ar fi fost dejucat, atacul ”ar fi putut cauza funcționarea defectuoasă a platformelor petroliere”.

Nu au fost oferite alte detalii despre incident. Reuters nu a putut găsi imediat informații de contact pentru Guan.

Sichuan Silence a fost acuzată anterior de implicare în activități digitale rău intenționate. În 2021, compania-mamă a Facebook și Instagram, Meta Platforms, a susținut că firma a fost legată de o campanie de influență online care a promovat afirmațiile unui biolog fals care spunea că Statele Unite se amestecă în căutarea originilor COVID-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
statele unite
atac cibernetic