Noul sistem de licitații publice SICAP, dezvoltat din fonduri europene de către Agenția pentru Agenda Digitală a României (AADR), va fi operațional la sfârșitul acestui an sau la începutul celui viitor, în condițiile în care sistemul va intra în testare publică până la finalul lunii decembrie, a declarat luni, pentru News.ro, ministrul Comunicațiilor, Delia Popescu.
Câștigătorul contractului SICAP, grupul UTI, cotrolat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, a avut termen de 16 luni pentru implementare de la câștigarea contractului - în toamna anului 2014 -, adică până la începutul acestui an, însă nici acum acest proiect nu este realizat.
Întârzierea a fost cauzată de modificările legislative apărute după ce etapele de analiză și proiectare a sistemului au fost finalizate, a precizat recent, pentru News.ro, furnizorul soluției, grupul UTI.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Acest sistem se află acum în faza testelor de performanță, care sunt printre cele mai complexe, potrivit Ministrului Comunicațiilor.
”Până la finalul anului, sistemul va intra în faza de testare publică, care va dura cel puțin o lună, în funcție de rezultatele obținute și de feedback-ul primit de la utilizatori”, a spus Delia Popescu, pentru News.ro.
În prezent, există peste 130.000 de utilizatori autorizați ai Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), la care se adaugă mulți alți vizitatori ai site-ului e-licitatie.ro.
În timp real, există vârfuri și de 50.000 de utilizatori prezenți simultan pe platformă.
UTI Grup, alături de subcontractorul Total Soft, furnizor de software fondat și condus de omul de afaceri Liviu Drăgan, au depus, în iulie 2014, singura ofertă pentru contractul de 27,2 milioane lei (6,2 milioane euro), denumit ”Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfãsurare al achizițiilor publice (SICAP)”.