Google Assistant oferă noi facilități

Google Assistant oferă noi facilități
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 oct 2020

Un mod dedicat ghidării auto pe baza comenzilor vocale și integrarea cu aplicațiile de streaming care includ podcast-uri sunt noutățile pe care asistentul digital dezvoltat de Google le va oferi în curând.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Google a activat în Assistant, pentru o parte a utilizatorilor, modul auto pe care l-a promis în urmă cu mai bine de un an, un mod menit să ajute șoferii să realizeze la volan anumite acțiuni, cu reducerea la minim a distragerii atenției de la drum.

Deși arată mult diferit față de ceea ce a fost arătat la I/O 2019, semn că cei de la Google nu au fost mulțumiți de proiectul inițial, noul mod auto păstrează conceptul de bază, oferind funcții folosite în mod frecvent la volan, precum ghidarea auto, redarea muzicii, accesul facil la mesaje și apeluri etc.

De la iPhone, în piața automobilelor electrice CITEȘTE ȘI De la iPhone, în piața automobilelor electrice

Compania americană nu a făcut încă un anunț oficial legat această facilitate, astfel că nu se știe dacă este vorba de o lansare oficială sau de un test extins care precede lansarea.

O altă noutate care apare, la fel, fără a fi anunțată oficial, este suportul pentru aplicații terțe de podcast-uri. Mai mulți utilizatori au observat că Google Assistant oferă acum opțiuni pentru acest tip de conținut.

Prima aplicație terță pentru care există suport este Spotify, însă, în viitor, când suportul va fi extins, utilizatorii vor putea să-și aleagă aplicația de podcast-uri preferată din pagina din configurare a Google Assistant.

Suportul din Google Assistant înseamnă că utilizatorii pot folosi comenzi vocale pentru a cere redarea sau căutarea anumitor podcast-uri în Spotify și, eventual, alte aplicații de streaming.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
assistant
spotify
podcast
auto