Digi și-a găsit un nou aliat pentru a-și lansa rețeaua mobilă în Spania

Digi și-a găsit un nou aliat pentru a-și lansa rețeaua mobilă în Spania
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2024

Digi a semnat cu grupul spaniol Telefonica un acord neobligatoriu pentru o colaborare pe nișa rețelelor mobile, pe termen lung, în Spania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Se așteaptă ca acordul să fie final în următoarele săptămâni, sub rezerva semnării tururor documentelor.

VIDEO Reclama Apple la noul iPad stârnește furia unor artiști care se simt amenințați de IA CITEȘTE ȘI VIDEO Reclama Apple la noul iPad stârnește furia unor artiști care se simt amenințați de IA

În martie, statul spaniol a preluat o participație de 3% la operatorul național de telecomunicații Telefonica, la șase luni de la intrarea surprinzătoare a companiei saudite STC în acționariatul operatorului iberic.

În luna septembrie a anului trecut, grupul semi-public Saudi Telecom Company (STC), numărul unu pe piața de telecomunicații din Arabia Saudită, a plătit 2,1 miliarde de euro pentru a achiziționa 9,9% din capitalul Telefonica. Operațiunea a provocat îngrijorări în rândul Guvernului spaniol, care a fost avertizat în ultimul moment cu privire la această tranzacție.

FOTO TikTok a câștigat bătălia atenției în România. 2024 - primul an când TikTok va depăși Facebook în România CITEȘTE ȘI FOTO TikTok a câștigat bătălia atenției în România. 2024 - primul an când TikTok va depăși Facebook în România

STC, la care acționar majoritar este fondul suveran de investiții din Arabia Saudită (PIF), a dat atunci asigurări că nu are nicio intenție "să preia controlul sau o participație majoritară" la Telefonica, operator cu o prezență importantă în America Latină și în Marea Britanie.

Recent a fost relatat că Digi caută un nou aliat pentru a-și lansa rețeaua mobilă în Spania, având aproape totul pregătit pentru a-și îndeplini acest obiectiv.

Mai întâi a fost achiziționarea frecvenței de 60 MHz de la MásMóvil și Orange pentru ca fuziunea cu MásOrange să poată fi finalizată. Apoi, a venit rândul să vândă o parte din rețeaua sa de fibră optică în Spania în schimbul a 750 de milioane de euro și, acum, caută un nou aliat pentru a-și desfășura rețeaua mobilă, relatează adslzone.

Nou CFO la Orange România CITEȘTE ȘI Nou CFO la Orange România

Operatorul român a mers pas cu pas pentru a-și îndeplini ideea de a lansa în sfârșit propria rețea de telefonie mobilă în Spania. Prin urmare, a apărut un nou posibil acord între Digi și Cellnex, era relatat. Negocierile între ambele companii au început deja, idee cu care a fost citat și Marco Patuano, CEO al Cellnex Telecom.

Digi Spain Telecom S.L.U. („Digi Spania”), filiala din Spania a Societății, a încheiat recent un contract de vânzare a unei rețele de fibră optică de acces la domiciliu („FTTH”) în 12 provincii din Spania.

Digi Spain Telecom S.L.U. („Digi Spania”), filiala din Spania a Societății, a încheiat un contract de vânzare a unei rețele de fibră optică de acces la domiciliu („FTTH”) în 12 provincii din Spania.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi spania
fibra optica