Apple ar putea scăpa de o investigație în Europa

Apple ar putea scăpa de o investigație în Europa
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 apr 2024

Comisia Europeană este pe punctul de a accepta propunerea făcută de Apple în ceea ce privește plățile prin NFC, iar o decizie în acest sens urmează a fi anunțată în luna mai.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Apple este pe punctul de a scăpa de o investigație și o eventuală amendă în Uniunea Europeană, susțin sursele Reuters, care spun că Uniunea Europeană înclină să închidă favorabil o investigație.

Subiectul investigației este funcția de plăți wireless, prin intermediul conexiunii NFC. Până acum, aceasta a putut fi folosită doar de Apple Pay, fiind blocat accesul terților.

Mistral AI, noul unicorn al Franței, negociază o nouă finanțare, la evaluare mai mult decât dublă CITEȘTE ȘI Mistral AI, noul unicorn al Franței, negociază o nouă finanțare, la evaluare mai mult decât dublă

În ianuarie, Apple s-a oferi să deschidă accesul la NFC pe dispozitivele sale și să permită altor companii să opereze plăți fără să folosească serviciul Apple Pay sau portofelul digital Apple Wallet.

Soluțiile terțe ar urma să beneficieze și de funcții suplimentare, printre care se numără posibilitatea alegerii serviciului preferat de plată pentru utilizatori și autentificarea prin intermediul Face ID.

Acordul ar urma să încheie o investigație care a început în urmă cu patru ani și vine după ce, luna trecută, Apple a fost amendată, pentru prima oară în Uniunea Europeană, cu 1,84 miliarde de euro pentru limitările impuse companiilor concurente din zona serviciilor de muzică.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
investigație
uniunea europeană
nfc