Grupul Bittnet începe anul pe pierdere. Promite rezultate de la contractele semnate în prima parte a acestui an

Grupul Bittnet începe anul pe pierdere. Promite rezultate de la contractele semnate în prima parte a acestui an

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 mai 2024

Bittnet Systems – care prin compania din grup Dendrio Solutions și TopTech a raportat semnarea unor contracte mari la acest început de an – afișează la T1 un indicator EBITDA negativ, de 5,41 milioane lei. Tăiere cu o treime a datoriilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Bittnet Systems (BNET), prima companie de IT listată la cota bursei românești, a înregistrat în primul trimestru, la nivel consolidat, venituri din contractele cu clienții de 44,13 milioane lei, cu 17,60% mai mici decât cele de 53,56 milioane lei din exercițiul financiar precedent.

„Este un specific al business-ului de consultanță și soluții IT (din care în prezent grupul obține 85% din venituri) ca proiectele să fie ofertate și contractate în prima parte a anului iar livrarea și facturarea proiectelor să se întample în a doua jumatate a anului”, spune CEO-ul Mihai Logofătu. „Până la acest moment avem un backlog de contracte semnate și pe care urmează să le livrăm până la final de an, de aproximative 260 milioane lei, cu o marjă brută medie estimată de aproape 44 milioane lei.”

ULTIMA ORĂ Profitul OMV Petrom a scăzut în primul trimestru CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Profitul OMV Petrom a scăzut în primul trimestru

Costurile vânzărilor s-au redus, într-o dinamică apropiată, cu 18,78%, la 36,53 milioane lei, de la 44,97 milioane lei, astfel încât marja brută s-a diminuat cu 11,38%, la 7,60 milioane lei, de la 8,58 milioane lei, iar, la nivel net, pierderile s-au adâncit la 9,70 milioane lei, de la 2,74 milioane lei, la T1 2023.

La data de 31 martie, Bittnet Systems avea active totale de 233,19 milioane lei, în scădere cu 23,34% față de cele de 304,20 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale au au fost tăiate cu 30,33%, la 148,11 milioane lei, de la 212,59 milioane lei, acestea incluzând și 4 emisiuni de obligațiuni, din care 2 instrumente financiare au fost listate în acest an.

Titlurile Bittnet Systems au fost listate pe piața AeRo a BVB în primăvara anului 2015, primul exercițiu al unei companii din IT, și ulterior au ajuns la cota pieței reglementate și inclusiv în indicii de piețe de fontieră ai agenției de evaluare financiară FSTE Russell. Compania în care fondatorii din Mihai și Cristian Logofătu și-au diluat treptat participația are la ultimul preț de la BVB, de 0,2460 lei/acțiune, o capitalizare bursieră de 156,01 milioane lei (31,35 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
bvb
bursa
cristian logofatu
obligatiuni