Bursele europene au închis în scădere puternică din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Bursele europene au închis în scădere puternică din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2024

Bursele europene au închis în scădere puternică, investitorii urmărind cu îngrijorare evoluțiile din Orientul Mijlociu, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele regional Stoxx 600 a încheiat tranzacțiile în declin cu 1,6%, toate sectoarele și bursele majore fiind în teritoriu negativ, scrie News.ro.

EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital

Acțiunile miniere au condus pierderile, cu o scădere de 3,1%, în condițiile în care componenta bancară a coborât cu 2,6%.

Acțiunile companiilor de telecomunicații au gestionat pierderi mai mici, de 1%, după ce compania suedeză Ericsson a înregistrat un profit mai bun decât așteptările în primul trimestru. Acțiunile companiei au crescut cu 1,8%.

Tensiunile geopolitice sunt mari în urma atacului extins cu drone și rachete al Iranului asupra Israelului, de sâmbătă seara. Israelul a promis că va riposta, dar a semnalat că ar putea aștepta un moment potrivit.

Aliații au cerut rațiune, avertizând față de potențialul declanșării unui război mult mai mare în regiune.

În ceea ce privește datele economice  europene, șomajul în Regatul Unit a crescut la 4,2%, față de 3,9% în urmă cu un an, în timp ce creșterea salarială obișnuită, excluzând bonusurile, a crescut mai mult decât erau așteptările, cu 6%.

Indicele german DAX a scăzut cu 1,57%, indiceled francez CAC 40 cu 1,4%, iar indicele londonez FTSE 100 a pierdut 1,82%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 1,65%, în timp ce IBEX 35, al bursei din Madrid, a scăzut cu 1,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni