Aerostar, companie care a semnat recent un contract cu Lockheed Martin, acordă un dividend cu randament mic

Aerostar, companie care a semnat recent un contract cu Lockheed Martin, acordă un dividend cu randament mic
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 apr 2024

Societatea care asigură lucrările de întreținere a flotei de aviaone de luptă F-16 a României, distribuie sub formă de dividende o treime din câștigul net realizat în 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

 Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Aerostar Bacău (ARS) a aprobat propunerea Consiliului de Administrație privind repartizarea profitului net de 93,03 milioane lei obținut anul trecut. Astfel, suma de 27,92 milioane lei este trecută la rezerva legală ca profit reinvestit, 33,12 milioane lei sunt alocate la rezerve și 31,98 milioane lei vor pleca spre acționari sub formă de dividende.

Din această sumă, de 22,86 milioane lei ar urma să beneficieze statul român, în contul participației de 71,49% pe care o are în Aerostar, prin intermediul Iarom SA, fosta Centrală Națională a Industriei Aronautice din România.

EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital

Dividend brut de 0,2100 lei/acțiune, cu data plății 30 mai, are, oferă acționarilor, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de la Bursa de Valori Bcuurești, de 9,2800 lei/acțiune, un randament de 2,08%.

Grupul american de apărare Lockheed Martin și Aerostar Bacău deschid primul centru de servicii de întreținere, reparații și revizie (MRO) certificat pentru elicopterul S-70 Black Hawk din Europa. Această nouă capacitate consolidează relația existentă între Lockheed Martin și Aerostar, care efectuează deja activități similare pentru flota de avioane de luptă F-16 a României.

viewscnt
Afla mai multe despre
aerostar
bvb
bursa
lockheed martin
dividende