Acțiunile Băncii Transilvania domină clar bursa

Acțiunile Băncii Transilvania domină clar bursa
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 mai 2024

Valoarea medie zilnică de tranzacționare de la BVB a fost cu puțin peste media ultimilor ani, însă concentrată pe câteva nume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Investitorii de la Bursa de Valori București au revenit cu apetit la cumpărare după mini-vacanța de Paști. Aceștia au reușit să împingă în sus indicii pe fondul unui rulaj de 44,35 milioane lei (9,31 milioane euro) pe segmentul principal de acțiuni.

Nu mai puțin de 41,17% din această activitate a fost asigurată de tranzacțiile în valoare de 19,08 milioane lei realizate pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), ce au crescut cu 0,52%, până la prețul de 29,10 lei/acțiune. Intraday, cotația a atins și un maxim de 29,40 lei/acțiune.

ULTIMA ORĂ Profitul OMV Petrom a scăzut în primul trimestru CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Profitul OMV Petrom a scăzut în primul trimestru

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a staționat la prețul de 20,80 lei/acțiune, pe transferuri de 1,13 milioane lei. Tot la capitolul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au urcat cu 0,58%, până la prețul de 0,5225 lei/acțiune, în contextul unor schimburi de 1,95 milioane lei.

Este o mișcare ce a adus nu numai un avans de 0,41% al indicelui fondurilor alternative de investiții BET-FI, ce a închis la nivelul de 60.375,79 de puncte, dar și aprecierea cu 0,14% a indicelui reprezentativ BET care, la nivelul de 17.244,57 de puncte, are cale liberă, din punct de vedere tehnic, pentru atacarea maximelor istorice.

Acțiunile Băncii Transilvania domină clar bursa

Pe segmentul de energie, unde un nou emitent – Premier Energy – ar urma să fie primit pe bursă printr-o ofertă publică programată să înceapă mâine, acțiunile pricnipalilor producători au bătut în retragere: -0,07%, până la prețul de 134,50 lei/acțiune, pentru titlurile Hidroelectrica (H2O), ce au cumulat volume echivalente cu 5,08 milioane lei, -0,14%, până la prețul de 0,7085 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au întrunit cel de-al 3-lea rulaj al zilei, de 4,98 milioane lei, și -0,81%, până la prețul de 48,75 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), ce au însumat tranzacții de 1,03 milioane lei.

Pe contrasens, titlurile Romgaz (SNG) au câștigat 0,57%, până la prețul de 52,50 lei/acțiune, pe o activitate de 1,49 milioane lei, ceea a și atenuat la un -0,07% declinul indicelui sectorial BET-NG. În prefigurarea rezultatele financiare trimestriale programate a fi publicate pe data de 10 mai, titlurile Aquila Part Prod Com (AQ) au cumulat schimburi de 2,06 milioane lei într-o zi sesiune în care cotația a stagnat la 1,2400 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
hidroelecttrica
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica