Bursele europene au închis pe roșu, după două sesiuni de apreciere

Bursele europene au închis pe roșu, după două sesiuni de apreciere
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 mar 2016

Principalele burse europene au închis pe roșu marți, după două ședințe consecutive de apreciere, trase în jos de acțiunile companiilor din minerit și energie, în condițiile în care cotațiile petrolului au continuat să scadă ca urmare a refuzului Iranului de a-și plafona producția de țiței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 1,1%, înregistrând scăderi pe toate segmentele, după ce luni a închis la maximul ultimelor două luni.   

Acțiunile Anglo American au pierdut 10,8% din valoare, în timp ce titlurile Antofagasta au scăzut cu 4,5%, recuperând o parte din declinul de 10% înregistrat pe parcursul zilei, după ce producătorul de cupru a anunțat că nu va acorda dividende și că plănuiește o reducere a costurilor, potrivit MarketWatch.  

În sectorul energetic, titlurile Tullow Oil au coborât cu 11,1%, furnizorul de servicii John Wood Group a închis pe minus cu 5,1%, în timp ce acțiunile Seadril au scăzut cu 8,5%.

Rusia recunoaște dreptul Iranului de a-și majora producția de petrol și de a-și recupera cota de piață CITEȘTE ȘI Rusia recunoaște dreptul Iranului de a-și majora producția de petrol și de a-și recupera cota de piață

Cotațiile petrolului au scăzut pentru a doua zi marți, după ce Iranul a reiterat refuzul de a plafona producția de petrol, iar membrii OPEC au menținut neschimbată estimarea privind cererea globală de petrol în acest an. Prețul petrolului Brent a coborât cu 2,4%, la 38,43 dolari/baril. La New York, petrolul WTI se tranzacționa la 36,07 dolari/baril în jurul orei 19:40, în scădere cu 2,4% față de referință.

Indicele DAX 30 (Germania) a încheiat ziua cu un declin de 0,6%. Acțiunile Volkswagen s-au depreciat cu 2,25%, după ce aproape 300 de investitori instituționali din întreaga lume au anunțat că au dat în judecată grupul în Germania, cerând daune de 3,3 miliarde de euro pentru că VW nu a făcut publice la timp informațiile referitoare la scandalul emisiilor.

Bursa de la Paris a scăzut cu 0,75%, piața de capital de la Milano cu 1,14%, iar bursa de la Londra cu 0,6%.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
evolutie
actiuni