Ministrul german de Finanțe a transmis Trezoreriei Italiei preocupările cu privire la o preluare a Commerzbank de către UniCredit

Ministrul german de Finanțe a transmis Trezoreriei Italiei preocupările cu privire la o preluare a Commerzbank de către UniCredit
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 22:02

Ministrul german de finanțe a transmis Trezoreriei Italiei preocupările sale cu privire la o preluare a Commerzbank de către banca italiană UniCredit, au declarat două persoane familiare cu chestiunea, în timp ce Berlinul încearcă să oprească o achiziție ostilă, transmite Reuters.

Christian Lindner și-a subliniat poziția în fața Trezoreriei - Ministerul Economiei și Finanțelor din Italia, condus de Giancarlo Giorgetti - în tandem cu criticile publice ale cancelarului german Olaf Scholz, în această săptămână, cu privire la mișcarea UniCredit de a deveni cel mai mare investitor al rivalului său german.

Urmărește-ne și pe Google News

Berlinul încearcă să pună frâna preluării unei bănci esențiale pentru finanțarea firmelor mijlocii, care sunt coloana vertebrală a economiei germane.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum - Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc - Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank

Presiunea politică urmează mișcării UniCredit de a prelua controlul asupra a aproximativ o cincime din acțiunile Commerzbank, deschizând calea unei posibile oferte de preluare.

CEC Bank - profit în scădere cu peste 24% CITEȘTE ȘI CEC Bank - profit în scădere cu peste 24%

Discuțiile dintre cele două bănci despre o potențială relație au început vineri.

Deși coaliția Germaniei este divizată pe mai multe probleme, mișcarea UniCredit asupra Commerzbank a adus un moment rar de unitate, pe fondul protestelor publice din partea angajaților și rezistenței din partea sindicatelor și a conducerii băncii.

În timp ce Lindner, din partidul FDP pentru piața liberă, a fost public mai ambivalent decât Scholz, ministrul său de Finanțe este la fel de frustrat de ceea ce oficialii consideră un comportament agresiv al UniCredit.

Ministerul de Finanțe al Germaniei și Trezoreria Italiei au refuzat să comenteze.

La începutul acestei săptămâni, Scholz a descris mișcarea UniCredit drept ”un atac neprietenos”.

Scholz este îndemnat de sindicatele, în mod tradițional influente în partidul său social-democrat, să adopte o atitudine dură pentru a proteja personalul împotriva disponibilizărilor, au spus oameni familiarizați cu problema.

Lindner, al cărui partid liberal a fost doborât în ​​ultimele alegeri regionale și se confruntă cu o pierdere a sprijinului național, este, de asemenea, sensibil la orice consecință a acordului.

Politicienii din opoziție dau vina pe ministerul său pentru ceea ce au spus că este o vânzare greșită a unei părți din participația guvernului la Commerzbank, care a deschis ușa mișcării surpriză a UniCredit.

Lindner a respins această critică, insistând că guvernul nu poate discrimina niciun cumpărător.

Cu toate acestea, există o frustrare față de UniCredit pentru acțiunile sale, văzute de minister ca o încercare de a depăși orice alți potențiali cumpărători, a spus o persoană cu cunoștință directă a problemei.

În timp ce unii parlamentari seniori din partidul FDP al lui Lindner consideră în mod privat că guvernul ar trebui să lase investitorii să judece meritele tranzacției, a spus persoana, oficialii consideră abordarea UniCredit ca fiind agresivă și văd o preluare ostilă ca o posibilă amenințare la adresa stabilității financiare a Germaniei.

CEO-ul UniCredit, Andrea Orcel, a sugerat că ar putea renunța la orice tranzacție dacă nu va fi dorită.

viewscnt
Afla mai multe despre
commerzbank
unicredit
preluare