CEO-ul UniCredit, Orcel, a participat la o întâlnire virtuală cu Commerzbank - surse

CEO-ul UniCredit, Orcel, a participat la o întâlnire virtuală cu Commerzbank - surse
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:55

Șeful UniCredit, Andrea Orcel, a participat la o întâlnire virtuală pe care banca italiană a avut-o vineri cu Commerzbank, după ce a devenit cel mai mare investitor privat al creditorului german, a declarat sâmbătă, o sursă informată, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Bettina Orlopp, directorul general desemnat al Commerzbank, a fost prezentă și ea la conferința de vineri, pe care o sursă UniCredit a descris-o anterior ca fiind genul de întâlnire pe care companiile o organizează cu investitorii lor. UniCredit a refuzat să comenteze.

Urmărește-ne și pe Google News
Cu depozitele de gaze pline peste 100%, România continuă să înmagazineze, dar și să exporte în Ungaria și Republica Moldova CITEȘTE ȘI Cu depozitele de gaze pline peste 100%, România continuă să înmagazineze, dar și să exporte în Ungaria și Republica Moldova
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum - Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc - Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank

Orlopp, care a fost numită CEO Commerzbank la începutul acestei săptămâni, a declarat, joi, la o conferință financiară din Londra, că cele două bănci se vor întâlni pentru ”a face schimb de opinii”, acum că UniCredit este acționar.

Ziarele italiene au relatat pentru prima dată sâmbătă prezența lui Orcel.

Cotidianul Il Sole 24 Ore a spus, de asemenea, că obiectivele financiare ale Commerzbank au fost discutate în cadrul întâlnirii, la care nu a fost menționată nicio potențială combinație.

Orcel a declarat public că o legătură ar fi cel mai bun rezultat după ce a doua mare bancă a Italiei a construit luna aceasta un potențial pachet de 21% la rivala germană, sub rezerva autorizației de supraveghere.

De ce milioane de americani le cedează companiilor energetice controlul asupra electrocasnicelor din locuințe. ″În Texas, termostatul și aerul condiționat sunt sfinte″ CITEȘTE ȘI De ce milioane de americani le cedează companiilor energetice controlul asupra electrocasnicelor din locuințe. ″În Texas, termostatul și aerul condiționat sunt sfinte″

O fuziune, totuși, ar necesita un sprijin larg din partea tuturor părților interesate relevante, potrivit lui Orcel, care nu a exclus vânzarea pachetului de acțiuni al UniCredit - o mișcare care ar șterge probabil prima de preluare de 30% inclusă în acțiunile Commerzbank de când UniCredit a cumpărat pachetul.

Investiția UniCredit a stârnit tensiuni în Germania, unde conducerea Commerzbank, angajații și cancelarul țării, Olaf Scholz, și-au exprimat cu toții opoziția.

Guvernul italian a adoptat până acum o atitudine mai prudentă, dar viceprim-ministrul Matteo Salvini a declarat săptămâna aceasta că nu ar dori ca UniCredit să-și mute baza în Germania, ca parte a acordului.

Un purtător de cuvânt al UniCredit a reiterat sâmbătă că UniCredit fiind pur și simplu un investitor în Commerzbank, nu au existat discuții cu privire la locul în care va avea sediul o entitate combinată.

DOCUMENT Proiect de interzicere a cumulului de joburi plătite de la bugetul stat. Listă lungă de excepții CITEȘTE ȘI DOCUMENT Proiect de interzicere a cumulului de joburi plătite de la bugetul stat. Listă lungă de excepții

”În orice caz, sediul UniCredit este în Italia, a fost întotdeauna în Italia și nu există niciun motiv ca acest lucru să se schimbe”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Reuters a relatat vineri că UniCredit discută cu sindicatele planuri de a-și reduce birourile centrale, permițând până la 1.000 de angajați să se pensioneze anticipat și să recalifice alți 600, care vor fi apoi mutați în mare parte în sucursale.

Un centru corporativ redus în Milano s-ar putea dovedi un avantaj, dacă UniCredit ar urmări un acord.

Mai multe surse familiare cu planurile de lungă durată ale UniCredit de a prelua Commerzbank spun că locația sediului s-a dovedit întotdeauna o piedică, Germania fiind dornică să apere rădăcinile germane ale Commerzbank, iar Italia îngrijorată că grupul UniCredit ”devine prea german”.

Germania ar reprezenta mai mult de 55% atât din împrumuturile clienților, cât și din depozitele unui grup combinat.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit preluare commerzbank
unicredit commerzbank