Banca centrală a Emiratelor Arabe Unite cere băncilor din țară să amâne rambursarea creditelor de către clienți, din cauza inundațiilor

Banca centrală a Emiratelor Arabe Unite cere băncilor din țară să amâne rambursarea creditelor de către clienți, din cauza inundațiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2024

Banca centrală a Emiratelor Arabe Unite a trimis o directivă băncilor și asigurătorilor țării prin care aprobă amânarea rambursării împrumuturilor de către clienți pentru șase luni, în timp ce populația și întreprinderile încearcă să își revină după inundațiile istorice care au paralizat emiratul care de regulă are o climă uscată, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Banca centrală a emis astăzi o notificare către toate băncile și companiile de asigurări pentru a permite amânarea rambursării ratelor creditelor personale și auto pentru clienții afectați de repercusiunile condițiilor meteorologice, pentru o perioadă de șase luni”, a spus banca într-un comunicat.

După vânzarea de obligațiuni din februarie, Impact Developer & Contractor contractează un credit de la First Bank CITEȘTE ȘI După vânzarea de obligațiuni din februarie, Impact Developer & Contractor contractează un credit de la First Bank

”Amânarea se va face fără a impune comisioane suplimentare, dobânzi sau profituri, sau majorarea în alt mod a cuantumului principal al împrumutului pentru amânarea rambursării ratelor”, potrivit instituției financiare.

Notificarea este ca o ușurare pentru mulți rezidenți din Emiratele Arabe Unite care au suferit pierderi și daune în timpul furtunii record.

Volumul precipitațiilor a fost echivalent cu cel al unui an în țara din Golf, într-un interval de doar 12 ore, între 16 și 17 aprilie, distrugând afaceri, mașini și alte proprietăți.

Sute de mașini au fost abandonate pe drumurile din Emiratele Arabe Unite, în timp ce șoferii au scăpat de vehiculele inundate ale căror motoare s-au blocat.

Un bloc de apartamente din Dubai s-a înclinat din cauza daunelor structurale cauzate de furtună și a fost complet evacuat, pentru că este în pericol de prăbușire.

Unele părți ale Emiratelor Arabe Unite au înregistrat peste 100 mm de ploaie între marți și miercuri - un record al ultimilor 75 de ani, de când țara a început să măsoare precipitațiile, potrivit Centrului Național de Meteorologie al țării.

Guvernul a închis marțea trecută birouri, școli și bănci, deoarece Autoritatea Națională pentru Crize și Dezastre a avertizat locuitorii să rămână acasă și să parcheze vehiculele în locuri înalte, departe de zonele predispuse la inundații.

ULTIMA ORĂ Tesla a anunțat o scădere masivă a veniturilor și profitului. Câștigul net a coborât la un nivel record pentru ultimii ani CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tesla a anunțat o scădere masivă a veniturilor și profitului. Câștigul net a coborât la un nivel record pentru ultimii ani

Banca centrală a confirmat, de asemenea, că vehiculele și casele avariate de inundații ”sunt acoperite de asigurare dacă există o poliță de asigurare împotriva pierderilor și daunelor sau ceea ce este denumit în mod normal ”asigurare globală” și că ”societățile de asigurări vor fi considerate responsabile pentru despăgubiri.”

”Banca centrală îndeamnă publicul să citească și să înțeleagă cu atenție polița de asigurare pentru a-și proteja drepturile de asigurare”, a adăugat aceasta, încurajând populația să contacteze ombudsmanul guvernului financiar și de asigurări, SANADAK, dacă au avut plângeri sau dispute cu firma lor de asigurări.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca centrală a emiratelor arabe unite
bănci