Asigurările de viață - cel mai mare ritm de creștere la Allianz-Țiriac

Asigurările de viață - cel mai mare ritm de creștere la Allianz-Țiriac
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2024

Cheltuiala totală cu daunele brute a Allianz-Țiriac s-a majorat cu 35% în primul semestru din 2024 față de aceeași perioadă a anului trecut, iar ritmul său de creștere este de cinci ori mai mare decât ritmul de creștere al primelor brute subscrise.

• Subscrieri totale de peste 1,8 miliarde de lei, plus 7,1% față de S1 2023

Urmărește-ne și pe Google News

• Asigurările de viață, cel mai mare ritm de creștere

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

• Cheltuieli totale cu daunele brute de peste 1,2 miliarde de lei, în creștere cu 35%

Din cheltuiala totală cu daunele brute de 1,2 miliarde de lei, mai mult de 725 milioane de lei s-au întors la asigurați prin despăgubirile plătite, 53 de milioane lei au reprezentat maturități și răscumpărări plătite, în timp ce peste 460 de milioane de lei au fost direcționate în rezerve de daună (pentru daune avizate și neavizate), care garantează plățile viitoare, conform angajamentelor asumate.

Ungaria începe să ancheteze majorările de prețuri ale retailerilor CITEȘTE ȘI Ungaria începe să ancheteze majorările de prețuri ale retailerilor

Primele brute subscrise au ajuns la 1,8 miliarde de lei la finalul lunii iunie 2024, cu 7% mai mult față de aceeași perioadă din 2023. Asigurările de viață au avut cel mai mare ritm de creștere, fiind la jumătatea anului linia cea mai dinamică din portofoliul Allianz-Țiriac. Subscrierile din asigurări de viață s-au majorat cu 22% față de aceeași perioadă din 2023, confirmând că atenția sporită atât în zona de produse și servicii, cât și în ceea ce privește distribuția este modul prin care asigurătorii pot contribui la susținerea creșterii pe liniile facultative.

Asigurările de sănătate și cele pentru locuințe completează podiumul creșterilor în termeni de subscrieri, cu un avans de aproximativ 16%, respectiv 12% în primul semestru din 2024.

Pe linia asigurărilor auto, subscrierile au avansat cu 6%, un ritm de creștere așteptat în primul an post-redistribuția pieței în urma falimentelor din piața RCA. La nivelul portofoliului Allianz-Țiriac, prima medie RCA din primul semestru din 2024 a fost comparabilă cu cea înregistrată în aceeași perioadă din 2023, în timp ce dauna medie a crescut cu aproximativ 20% în același interval. Față de primul semestru din 2022, dauna medie RCA la nivelul Allianz-Țiriac s-a majorat cu 40%.

Allianz-Țiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare și asigurări din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianz-țiriac
asigurări de viață