Tranzacție: Proprietarul Sun Wave Pharma vinde divizia de suplimente pentru sportivi Scitec Nutrition, inclusiv subsidiara din România

Tranzacție: Proprietarul Sun Wave Pharma vinde divizia de suplimente pentru sportivi Scitec Nutrition, inclusiv subsidiara din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 apr 2020

Grupul farmaceutic sud-african Ascendis Health, proprietarul Sun Wave Pharma, cel mai mare jucător pe piața suplimentelor alimentare din România, a ajuns la un acord privind vânzarea diviziei de suplimente nutritive pentru sportivi Scitec International, inclusiv a subsidiarei românești STC Nutrition, în schimbul a 5 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Prețul este de peste 30 de ori mai mic decât suma de 170 milioane de euro plătită de Ascendis la achiziționarea companiei, în urmă cu patru ani.

Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Grupul african încearcă să își reducă datoriile prin renunțarea la activele secundare sau neprofitabile. Potrivit Ascendis, performanțele financiare ale Scitec, printre principalii furnizori de suplimente pentru creșterea performanțelor sportive din Europa, s-au deteriorat în ultimii ani, în contextul intensificării concurenței.

Tranzacție discretă în epidemie: Grupul german B.Braun, unul dintre cei mai importanți furnizori din lume în domeniul produselor medicale, cumpără în România CITEȘTE ȘI Tranzacție discretă în epidemie: Grupul german B.Braun, unul dintre cei mai importanți furnizori din lume în domeniul produselor medicale, cumpără în România

Cumpărătorul afacerii este grupul american din industria suplimentelor Biotech USA, prin intermediul companiei Atlas Invest, înregistrată în Olanda.

Scitec International, cu sediul în Ungaria, are subsidiare în Spania, Polonia, Marea Britanie, Cipru, SUA și România, unde controlează companiile STC Nutrition Supplements SRL și Ascendis Wellnes, aceasta din urmă nefăcând obiectul tranzacției cu Biotech.  

Ascendis Wellness este administratorul magazinului online Sun Wave Pharma. Compania românească și subsidiara din Cipru a Scitec vor fi incluse într-o entitate separată, creată special de grupul african.

Ascendis Health este unul dintre cei mai mari jucători din industria farmaceutică și de wellness din Africa. Compania a fost înființată în 2008 de holdingul de investiții Coast2Coast Capital, iar în 2013 s-a listat pe bursa de la Johannesburg.

În 2017, grupul a preluat principalele active ale Sun Wave Pharma, lider pe segmentul medicinei alternative în România, în schimbul sumei de 16,35 milioane de euro.

Grupul african are probleme cu lichiditățile și un nivel ridicat al datoriei. La finele anului trecut, datoriile se ridicau la 5 miliarde de ranzi (246 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
ascendis health
scitec international
scitec nutrition
stc nutrition supplements romania
sun wave pharma
suplimente nutritive
vitamine