Guvernul britanic se luptă cu obezitatea

Guvernul britanic se luptă cu obezitatea
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 20:24

Guvernul britanic anunță o investiție semnificativă pentru reducerea obezității persoanelor în vârstă de muncă, țintind reducerea șomajului, a concediilor medicale și a productivității angajaților, prin administrarea de injecții menite să reducă greutatea și bolile asociate acesteia.

Ministrul Sănătății, Wes Streeting, a anunțat un program de 330 de milioane de euro, demarat împreună cu gigantul pharma Lilly, prin care câteva mii de persoane în vârstă de muncă, dar mai ales șomeri, vor intra într-un program de slăbire, primind în mod voluntar injecții cu Tirzepatidă, un medicament antidiabetic care s-a dovedit eficient și în tratarea obezității. În același timp, va fi realizat un studiu pe cinci ani, în care va fi urmărită evoluția profesională a circa 3.000 de persoane intrate în program, precum și eventuale efecte asupra economiei în general. Acestea vor fi recrutate atât din rândurile șomerilor, cât și din rândurile persoanelor cu obezitate care au o slujbă, arată BiziDay.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Town Gas, cel mai mare distribuitor de gaze naturale din Egipt, bifează o premieră în România. Gaze furnizate în case românilor CITEȘTE ȘI FOTO Town Gas, cel mai mare distribuitor de gaze naturale din Egipt, bifează o premieră în România. Gaze furnizate în case românilor
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Într-o declarație pentru The Telegraph, minstrul Streeting a spus: “Ca națiune, noi mâncăm mai mult, mâncăm mai puțin sănătos și facem mai puțin sport. Costurile pentru fiecare individ sunt clare – o viață mai puțin sănătoasă și mai scurtă. Lărgirea taliei noastre pune, de asemenea, o povară semnificativă asupra serviciului nostru de sănătate, costând NHS 11 miliarde de lire sterline pe an – chiar mai mult decât fumatul. Și ne frânează și economia. Bolile asociate obezității îi determină pe oameni să își ia, în medie, patru zile de cencediu medial pe an, în timp ce mulți alții sunt forțați să-și abandoneze complet serviciul”.

Potrivit The Telegraph, în studiile medicale cu Tirzepatidă, pacienții au pierdut în medie 21% din greutatea corporală într-un interval de 36 de săptămâni, cu costuri lunare de aproximativ 120 de lire sterline (150 de euro).

Excesul de greutate este legat de o serie de afecțiuni mortale, inclusiv boli de inimă, cancer și diabet de tip 2. Aproximativ 40% din bugetul NHS (sistemul public de sănătate din UK) este cheltuit pentru condiții de sănătate care pot fi prevenite, iar estimările arată că procentul ar urma să ajungă la 60% până în 2040. Luna trecută, prognozele sugerau că numărul lucrătorilor aflați în concediu medical pe termen lung va crește cu peste 50% în cinci ani.

Circa 9,3 milioane de persoane (dintr-un total de 37,5 milioane, aflate în vârstă de muncă) sunt inactive în Anglia, din punct de vedere economic.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
obezitate