Antibiotice Iași începe producția de pastile cu iod. Românii au luat cu asalt farmaciile

Antibiotice Iași începe producția de pastile cu iod. Românii au luat cu asalt farmaciile
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2022

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că Antibiotice Iași va începe producția de pastile cu iod, în eventualitatea unui atac nuclear din partea Rusiei, urmând a produce 2,5 milioane de pastile în 48 de ore.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

 

Românii au golit farmaciile de iod, de teama unui accident nuclear - VEZI AICI DACĂ ESTE ȘI INDICAT

.Potrivit necesarului realizat de către autorități, România are nevoie de 30 de milioane de comprimate. ”Nu este vorba despre un panaceu universal este vorba despre o substanță care acționează țintit la nivelul tiroidei”, a transmis Alexandru Rafila.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Ministrul Sănătății a fost întrebat, luni, dacă România este pregătită în cazul unui atac nuclear din partea Rusiei și a afirmat: ”Începând de mâine, compania Antibiotice Iași va fabrica o mare cantitate, într-un ritm de 2,5 milioane de pastile în 48 de ore”. 

Acesta a explică că firma are substanța necesară producerii acestor medicamente. 

”Nu cred că o să fie probleme. Aș vrea un lucru să fie clar pentru toată lumea: iodura de potasiu nu este panaceu universal, nu se ia preventiv. Se administrează strict la indicație pentru o anumită categorie de persoane”, a mai afirmat Alexandru Rafila. 

Ministrul a explicat că, un necesar făcut de către INSP și Comisia de endocrinologie a MS, arată că este vorba despre maxim 30 de milioane de comprimate.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

”Ele vor fi duse la direcțiile de sănătate publică, important este să ajungă în cât mai scurt timp la nivelul fiecărei primării. Nu e vorba despre vreun panaceu universal este vorba despre o substanță care acționează țintit la nivelul tiroidei”, a mai afirmat ministrul. 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, duminică, la Digi 24, despre pastilele de iod, că în momentul de față există un numit număr de pastile, care este insuficient, astfel că la nivelul Ministerului Sănătății s-a luat legătura cu producătorii de medicamente pentru a completa stocul. Premierul a mai arătat că este vorba de substanța activă care trebuie să vină în țară. Despre pericolul nuclear, prim-ministrul a spus că poate spune cu tărie că nu se va ajunge la o astfel de situație, și nici măcat accidental nu trebuie să se ajungă

viewscnt
Afla mai multe despre
antibiotice iași
alexandru rafila