Cel mai bogat ucrainean a mai cumpărat un proiect românesc de energie regenerabilă

Cel mai bogat ucrainean a mai cumpărat un proiect românesc de energie regenerabilă
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2024

DTEK Renewables International (DRI), divizia externă de regenerabile înregistrată în Olanda a conglomeratului ucrainean de companii energetice și de utilități DTEK, controlat de antreprenorul Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, a cumpărat un nou proiect românesc de producție de energie regenerabilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Carmistin, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Este vorba de proiectul de dezvoltare a unui parc fotovoltaic cu putere instalată de 126 MW, cu amplasament în localitatea Văcărești din județul Dâmbovița.

ULTIMA ORĂ Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pe piața serviciilor arhivistice destinate pensionarilor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pe piața serviciilor arhivistice destinate pensionarilor

″Acesta este al treilea proiect de producție de energie regenerabilă al DRI în România, reprezentând un nou pas în atingerea obiectivului de a dezvolta 1 GW portofoliu în țară până în 2028″, a transmis compania.

DRI are deja două proiecte operaționale, care produc energie electrică de la începutul acestui an: un parc fotovoltaic de 53 MW în Glodeni, județul Mureș, și un parc eolian de 60 MW în Ruginoasa, județul Iași, primul construit în ultimul deceniu în România.

VIDEO Românii și spaniolii au adus peste 300 de muncitori și aproape 200 de utilaje pentru un nou drum expres în România CITEȘTE ȘI VIDEO Românii și spaniolii au adus peste 300 de muncitori și aproape 200 de utilaje pentru un nou drum expres în România

Cu noul proiect de la Văcărești, portofoliul DRI în România atinge 239 MW.

Construcția parcului solar Văcărești va începe în această toamnă, urmând să devină operațional în toamna următoare. Parcul fotovoltaic va produce estimativ 205,8 GWh de energie electrică pe an, care ar putea acoperi consumul a aproximativ 50.000 de gospodării și contribui la evitarea emiterii a 48,000 de tone de dioxid de carbon pe an.

INFOGRAFIC Orașele și cartierele din România în care locuitorii se simt cel mai în siguranță CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Orașele și cartierele din România în care locuitorii se simt cel mai în siguranță

DRI are deja securizate terenul, conectarea la rețea și autorizațiile necesare.

“Achiziția parcului fotovoltaic de la Văcărești ilustrează ambiția DRI de a deveni un jucător important pe piața din România. Credem că România are toate instrumentele pentru a deveni un hub în sectorul energiei regenerabile, iar noua schemă a Contractelor pentru Diferență (CfD) încurajează companii ca DRI să continue investițiile și să contribuie la dezvoltarea potențialului României în energia eoliană și solară“, a spus John Stuart, CEO DRI.

Strategia DRI este de a dezvolta proiecte prin achiziția de proiecte greenfield (de la stadii incipiente la gata de construcție/ ready to build), prin parteneriate locale sau prin achiziția de proiecte operaționale, acolo unde poate adăuga valoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
dtek renewables
rinat ahmetov
dtek investiții românia
investiții energie regenerabilă