Tesla va exporta în Europa vehiculele produse în China

Tesla va exporta în Europa vehiculele produse în China
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2020

Producătorul de vehicule electrice Tesla Inc a anunțat luni că va exporta sedanul Model 3 produs în China în peste zece țări europene, începând din această lună, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Tesla, care a început în decembrie să livreze vehicule fabricate la fabrica sa din Shanghai, va exporta din octombrie mașinile fabricate în China, inclusiv în Germania, Franța, Italia și Elveția, a informat compania americană, scrie Agerpres.

INFOGRAFIC Record istoric pentru producția de automobile din România, în septembrie, în plină pandemie CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Record istoric pentru producția de automobile din România, în septembrie, în plină pandemie

La unitatea din Shanghai, prima fabrică a Tesla din afara SUA, ar urma să fie produse anul acesta 150.000 de vehicule.

În China, cea mai mare piață auto globală, Tesla a vândut luna trecută peste 11.000 de mașini Model 3, iar compania americană o nouă uzină în Shanghai pentru a fabrica SUV-urile Model Y.

Pe plan global, livrările Tesla în trimestrul trei din 2020 au depășit estimările analiștilor de pe Wall Street, datorită cererii mai ridicate pentru sedanul Model 3, și a redresării cererii pe plan global pentru modelele companiei.

Compania a vândut în perioada iulie-septembrie 139.300 de SUV-uri și sedanuri, un avans de 44% față de perioada similară din 2019, când a livrat 97.000 de unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
masini
china