Stellantis recheamă aproape 1,2 milioane de mașini

Stellantis recheamă aproape 1,2 milioane de mașini
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2024

Stellantis recheamă aproape 1,2 milioane de vehicule din SUA și Canada, pentru a remedia o defecțiune a software-ului, care poate dezactiva camerele retrovizoare.

Rechemarea acoperă SUV-urile Jeep Compass, Grand Cherokee, Wagoneer și Grand Wagoneer model 2022 și 2023. Sunt incluse, de asemenea, furgonetele Ram ProMaster din 2022 și 2023, precum și cabinele cu șasiu Ram 3500 și pickup-urile Ram 1500 și 2500 din 2022. Sunt acoperite, de asemenea, monovolumele Chrysler Pacifica din 2021 până în 2023 și Jeep Grand Cherokee și SUV-urile Durango 2021 și 20221. 

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO ANUNȚ Pregătiri pentru deschiderea circulației pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO ANUNȚ Pregătiri pentru deschiderea circulației pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum - Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc - Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank

Stellantis a transmis recent că se așteaptă să crească vânzările de vehicule Jeep la nivel global cu 50% în următorii trei ani, pe măsură ce producătorul auto încearcă să folosească marca de SUV-uri americane pentru profituri mai mari.

Producătorul auto a declarat joi că va extinde producția și vânzările la aproximativ 1,5 milioane de unități până în 2027, scrie News.ro.

Pentru a face acest lucru, compania își va crește ofertele de vehicule și transmisii.

FOTO VW confirmă noua platformă electrică pentru Golf 9, cu care va încerca să se lupte cu producătorii chinezi CITEȘTE ȘI FOTO VW confirmă noua platformă electrică pentru Golf 9, cu care va încerca să se lupte cu producătorii chinezi

Jeep intenționează să-și extindă numărul de modele de la 10 la 13 până în 2027, a declarat CEO-ul Jeep, Antonio Filosa, joi, în timpul zilei investitorilor Stellantis, la sediul său din America de Nord.

Aceste vehicule vor include 27 de oferte diferite de transmisii – motor tradițional cu ardere internă, hibrid, hibrid cu autonomie extinsă/plug-in hybrid electric și complet electric. În prezent Jeep oferă 18 tipuri de transmisii.

”Vrem să creștem”, a spus Filosa, subliniind trei piloni ai strategiei sale: alegerea de către clienți a sistemelor de propulsie, creșterea acoperirii pieței și globalizarea.

O mare parte din creșterea preconizată este vizată în America de Nord, unde brandul își propune să realizeze vânzări de 1 milion de unități până în 2027, față de aproximativ 700.000 de anul trecut.

Compania se așteaptă să lanseze Wagoneer S EV, prezentat recent în cursul acestui an, urmat de un vehicul de teren inspirat de Jeep Wrangler, numit Recon.

Un nou SUV de dimensiuni medii, fără nume încă, este planificat pentru anul viitor pentru a înlocui SUV-ul Cherokee, a cărui producție a fost oprită, alimentat cu benzină.

FOTO Alpine lansează primul său hot hatch electric: 220 CP și 380 km autonomie CITEȘTE ȘI FOTO Alpine lansează primul său hot hatch electric: 220 CP și 380 km autonomie

Jeep plănuiește, de asemenea, versiuni plug-in ale actualelor sale SUV-uri mari Wagoneer și Grand Wagoneer.

Un Jeep Renegade EV de aproximativ 25.000 de dolari este așteptat până în 2027.

CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a anunțat luna trecută un astfel de vehicul, spunând că va ajunge în SUA ”foarte curând”.

Oferirea unui nou vehicul electric pentru aproximativ 25.000 de dolari a fost mult timp o țintă pentru producătorii de automobile precum Stellantis, Tesla și alții.

Importanța unui astfel de vehicul a devenit mai evidentă pe măsură ce producătorii de automobile chinezi precum BYD și Nio își cresc vânzările de vehicule electrice mai puțin costisitoare în afara Chinei.

În primul trimestru al acestui an, vânzările Jeep au totalizat 31.750, în creștere cu 47% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Marca a vândut aproape 643.000 de vehicule anul trecut, în scădere cu 6% față de 2022. Jeep a reprezentat 42% din vânzările Stellantis în SUA în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
jeep