Romaero a raportat pierderi - Lipsa capitalului de lucru și migrația personalului direct productiv spre piața de muncă externă afectează

Romaero a raportat pierderi - Lipsa capitalului de lucru și migrația personalului direct productiv spre piața de muncă externă afectează
scris vineri, 13:39

Romaero, companie de stat specializată în producție, servicii și cercetare-dezvoltare în domeniul aeronauticii pentru aeronave civile și militare de pasageri sau cargo, a înregistrat, în primele 6 luni ale anului 2024, o pierdere de 24.777.920 lei, cu 42% mai mică, comparativ cu un rezultat negativ de -42.679.775 lei în primul semestru al anului 2023. Printre cauzele acestor rezultate se numără lipsa capitalului de lucru; precum și migrația personalului direct productiv spre piața de muncă externă.

Societatea a înregistrat o scădere cu 23,21% față de pierderea planificată ca urmare a implementării măsurilor de reducere a costurilor, arată un raport transmis Bursei de Valori București (BVB).

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Cea mai mare deversare de petrol din Marea Neagră din ultimii ani: Pata continuă să se extindă. Rusia a declarat deja stare de urgență la nivel federal. „E peste tot!” CITEȘTE ȘI VIDEO Cea mai mare deversare de petrol din Marea Neagră din ultimii ani: Pata continuă să se extindă. Rusia a declarat deja stare de urgență la nivel federal. „E peste tot!”

”Principalii factori care au influențat nefavorabil rezultatul perioadei sunt:

  • Lipsa capitalului de lucru;
  • Cheltuielile cu amortizarea aferente unor investiții efectuate în anul 2020, respectiv 0,75 milioane lei, fără generarea imediată de venituri din produse și servicii militare strategice furnizate către instituțiile din cadrul FSNA, pentru înzestrarea forțelor din sistemul național de apărare prin relansarea industriei militare românești
  • Migrația personalului direct productiv spre piața de muncă externă, în principal forța de muncă din zona de activitate privind lucrările de reparații și întreținere aeronave civile, a condus la diminuarea gradului de utilizare a activelor productive;
  • Activele excedentare, neproductive care generează costuri însemnate”, se meționează în raport.
  • Veniturile din exploatare au fost de 28,08 milioane lei, cu 39,5% mai mici față de cele din semestrul 1 al anului 2023 (46,39 milioane lei).

Datoriile curente au crescut cu 125,89% față de valorile de la 31 decembrie 2023, până la 817,3 milioane lei, ca efect al deschiderii procedurii de insolvență la data de 17 ianuarie 2024, scrie News.ro.

În semestrul I al anului 2024, activitățile principale au constat în construcții aerostructuri, confecții neavionabile, lucrări de întreținere și reparații avioane, precum și furnizare piese de schimb, agregate și componente din instalațiile aeronavelor.

Modemurile Apple vor fi implementate și pe laptopurile companiei CITEȘTE ȘI Modemurile Apple vor fi implementate și pe laptopurile companiei

La data de 17 ianuarie 2024 a fost pronunțată Hotărârea Tribunalului București – Secția a VII-a Civilă în Dosarul nr. 39261/3/2023 prin care a fost admisă cererea societății Romaero de intrare în procedura de insolvență în formă generală, prin reorganizare judiciară conform dispozițiilor Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență.

În data de 23 mai 2024, a fost ales Comitetul Creditorilor, format din 3 membri, respectiv DRGFP București, BCR SA și CEC Bank SA, președinte fiind desemnat DRGFP București-Serviciul Juridic Contribuabili Mijlocii.

Acțiunile companiei au fost suspendate pe 17 ianuarie 2024, de la tranzaționare.

Compania are o experiență de peste 50 de ani în execuția de piese și ansamble pentru aeronave civile și militare, care se execută începând cu anul 1968.

Societatea este deținută în proporție de 56,71% de statul român prin Ministerul Economiei, urmat de Longshield Investment Group SA (23,24%), Fondul Proprietatea (18,87%).

viewscnt
Afla mai multe despre
romaero
personal
pierdere