Nissan investește o sumă importantă într-un furnizor de componente

Nissan investește o sumă importantă într-un furnizor de componente
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 mai 2024

Nissan Motor a anunțat că a semnat un acord de investiție cu producătorul de interioare de automobile Kasai Kogyo. Conform acordului, Nissan va cumpăra un pachet minoritar de acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Nissan va investi aproximativ 6 miliarde de yeni, echivalentul a circa 36 milioane de euro, în producătorul japonez Kasai Kogyo, specializat în componente pentru habitaclul autovehiculelor. Investiția a făcut obiectul unui acord semnat de cele două companii și acoperă aproximativ 24 de milioane de acțiuni ale Kasai Kogyo.

FOTO Ciolacu, la șantierul naval din Brăila: România produce. Din ce în ce mai mult și mai bine! CITEȘTE ȘI FOTO Ciolacu, la șantierul naval din Brăila: România produce. Din ce în ce mai mult și mai bine!

Conform datelor publicate pe site-ul companiei Kasai, compania a emis un număr de 127.695.000 de acțiuni, ceea ce înseamnă că pachetul cumpărat de Nissan reprezintă aproximativ 20% din totalul acțiunilor Kasai, un volum care face din constructorul japonez de automobile cel mai mare acționar. Până la această tranzacție, cel mai mare acționar era Nagase & Co., cu 13,9%.

Kasai este o companie cu o istorie foarte lungă, fiind fondată în 1912, ca fabrică de textile. În prezent este unul dintre cei mai mari producători mondiali de interioare de autovehicule, cu unități de producție atât în Japonia, cât și în SUA, Mexic, Slovacia, Germania.

Toyota împarte cu toată lumea profitul record obținut, într-o manieră fără precedent. Angajați primesc cea mai mare majorare de salarii din ultimii 25 de ani CITEȘTE ȘI Toyota împarte cu toată lumea profitul record obținut, într-o manieră fără precedent. Angajați primesc cea mai mare majorare de salarii din ultimii 25 de ani

Nissan a anunțat rezultatele financiare pentru anul financiar 2023/2024, cu o creștere a profitului operațional de 51%, la un nivel de 568 miliarde yeni (aproximativ 3,3 miliarde euro). Veniturile companiei au crescut cu 2.000 de miliarde yeni, pe fondul creșterii vânzărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
profit nissan
kasai kogyo