Hibridele au depășit 50% din mașinile vândute de Toyota în Europa, în acest an. Yaris, record istoric pentru companie

Hibridele au depășit 50% din mașinile vândute de Toyota în Europa, în acest an. Yaris, record istoric pentru companie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 oct 2020

Toyota Motor Europe a anunțat că vânzările pe primele 9 luni ale acestui an au reușit să depășească semnificativ performanțele medii ale pieței auto de pe continent, cu circa 10 puncte procentuale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mărcile Toyota și Lexus au raportat un volum de 715.081 unități vânzute în intervalul ianuarie – septembrie, scăderea față de anul trecut diminuându-se în acest moment la 15%, în condițiile în care piața auto europeană înregistrează o scădere de 25% după trei trimestre. Rezultele bune se datorează motorizărilor hibrid, care au condus la o îmbunătățire a cotei de piață la 6,1%. În total, vehiculele echipate cu motorizări benzină – electric ale celor două mărci s-au ridicat la 372.893 unități, depășind 50% din vânzările companiei japoneze în Europa. În țările din vestul Europei, cota acestor motorizări a ajuns chiar la 63% din total.

Aceste cifre vin după un al treilea trimestru foarte bun, cu o creștere de 11,5%, generată în special de noile lansări, între care se remarcă noul Yaris, care a înregistrat un record al comenzilor pentru un model Toyota într-o singură lună, în toată istoria companiei.

Renault confirmă: Dacia Sandero va fi produs doar în Maroc. La uzina din România vor fi fabricate „alte modele” CITEȘTE ȘI Renault confirmă: Dacia Sandero va fi produs doar în Maroc. La uzina din România vor fi fabricate „alte modele”

„De la repornirea producției în mai, performanțele Toyota și Lexus s-au reîntors rapid datorită cererii mari de-a lungul întregii game și impulsului suplimentar dat de recenta lansare a noului Yaris”, a declarat Matt Harrison, vicepreședeinte executiv al Toyota Motors Europe. „În timp ce se mențin incertitudini privind pandemia, ne-am crescut prognozele pentru vânzările din 2020 la 975.000 de vehicule, presupunând că actualele condiții de piață se vor menține și în trimestrul patru”, a mai spus oficialul Toyota.

Marca Toyota a cumulat 664.157 unități livrate, iar cele mai vândute modele au fost Yaris (135.292 unități), RAV4 (106.137 unități), și Corolla (90.498 unități), care au acoperit 57% din vânzări. Vânzările hibride ale mărcii au reprezentat 61% în țările din vest, 23% în Europa de Est și 51% pe întreaga regiune.

Lexus a raportat 50.924 unități, în scădere cu 20%, cele mai vândute modele fiind RX, NX și UX, SUV-uri care au reprezentat 75% din total vânzări. Motorizările hibride au ajuns la 64% din vânzările europene, însă în țările din vestul continentului acestea au reprezentat aproape toate vânzările (99% din total).

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
vanzari auto europa
toyota europe
lexus
piata auto