FOTO Citroen atacă pe un front nou Dacia, cu un rival pentru Duster

FOTO Citroen atacă pe un front nou Dacia, cu un rival pentru Duster
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 apr 2024

Citroen a prezentat noua generație C3 Aircross, un SUV care a crescut în dimensiuni și a intrat în segmentul în care se află Dacia Duster. Citroen a anunțat când vor fi deschise comenzile și data primelor livrări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Citroen C3 Aircross este cel mai nou SUV de clasă B lansat de marca franceză, fiind publicate primele informații și fotografii cu modelul care va rivaliza, odată cu această generație, Dacia Duster.

VIDEO Lucrări avansate la cele mai lungi tuneluri feroviare din România CITEȘTE ȘI VIDEO Lucrări avansate la cele mai lungi tuneluri feroviare din România

Designul noului model s-a modificat substanțial, la fel și dimensiunile, astfel că acum mașina are 4,39 metri lungime și va oferi, în viitorul apropiat, chiar și o versiune cu 7 locuri. Una dintre noutăți este și gama de motoare, pentru că pe lângă un hibrid, C3 Aircross va primi și o propulsie complet electrică.

Noul C3 Aircross este direct legat de C3, la nivel de design, dar și prin platforma Smart Car pe care a fost dezvoltat, o platformă accesibilă, care permite Stellantis să producă mașini cu prețuri care concurează cu modelele Dacia. Constructorul francez spune că C3 Aircross are cel mai mare ampatament din segment, fără însă să ofere deocamdată acest detaliu în cifre, însă cu ajutorul acestuia, mașina poate oferi spații largi, inclusiv loc pentru cele două scaune pliabile din portbagaj.

Platforma alungită Smart Car pe care a fost dezvoltat C3 Aircross este similară cu cea pe care a fost creat noul Opel Frontera (înlocuitorul lui Crossland), care însă are o lungime mai redusă.

Dacia deschide comenzile pentru noul Spring și anunță prețurile cu Rabla Plus CITEȘTE ȘI Dacia deschide comenzile pentru noul Spring și anunță prețurile cu Rabla Plus

Primul motor cu care va fi lansat noul SUV Citroen este un motor pe benzină, turbo, de 1.2 litri, iar motorizarea hibrid va fi, de fapt, un mild-hybrid pe 48 de volți. Mai multe detalii vor fi anunțate la momentul deschiderii comenzilor, în perioada următoare.

FOTO Citroen atacă pe un front nou Dacia, cu un rival pentru Duster

Nu există informații și nici fotografii din interiorul mașinii, dar și aici sunt așteptate similitudini cu C3 și cu noul Opel Frontera.

Importatorul din România al mărcii Citroen a anunțat că noul C3 Aircross va ajunge în România doar în toamna anului 2024.

FOTO Citroen atacă pe un front nou Dacia, cu un rival pentru Duster

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen c3 aircross
citroen c3
dacia duster