FOTO Chinezii de la Jinpeng lansează în Europa mașina electrică XY, condusă fără permis

FOTO Chinezii de la Jinpeng lansează în Europa mașina electrică XY, condusă fără permis
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 mar 2024

Compania chineză Jinpeng, specializată în vehicule ușoare, urbane, începând de la biciclete și terminând cu mașini electrice, a început extidnerea pe piața din Europa, lansându-și primul model destinat pieței locale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Jinpeng XY este primul vehicul electric ușor, care poate fi condus fără permis auto, de către persoane peste 16 ani, lansat de companie în Europa. Mașina a fost lansată de importatorul Desner, din Italia, în cadrul planului chinezilor de expansiune.

FOTO Start pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii Unirii CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii Unirii

Constructorul chinez spune că mașina este revoluționară, prin performanțele ei, având spațiu pentru patru persoane și un portbagaj în care încap câteva bagaje, dar dimensiunile modelului Jinpeng XY nu sunt deloc generoase: 2,85 metri lungime, 1,40 metri lățime și 1,50 metri înălțime. Ampatamentul are numai 1,94 metri, iar viteza maximă este de 40 km/h.

FOTO Chinezii de la Jinpeng lansează în Europa mașina electrică XY, condusă fără permis

Deocamdată, importatorul nu a publicat prețurile noului model, însă este de așteptat ca acestea să fie mult mai mici decât vehiculele electrice din segmentul A, în care Dacia Spring este lider de vânzări.

Bateria de care dispune este una tradițională cu plumb, de 100 Ah, edică echivalentul a 1,2 kWh, similar cu bateria lui Jogger Hybrid. Cu această baterie, Jinpeng XY oferă o autonomie de 120 km, calculată la 30 de km/h viteză constantă, ceea ce înseamnă că, teoretic, poate fi folosită în mediul urban timp de 2 – 3 zile fără încărcare, în funcție de tipul drumurilor făcute.

Chinezii de la IM Motors lansează prima mașină de serie din lume cu baterii solide. Brandul sub care mașina poate veni în Europa CITEȘTE ȘI Chinezii de la IM Motors lansează prima mașină de serie din lume cu baterii solide. Brandul sub care mașina poate veni în Europa

Mașina dispune de aer condiționat și setări de rulare în modul E-CCO, care face o economie suplimentară de energie. Roțile au 12 inci, iar farurile au lumini LED, pe ambele faze.

Marca Jinpeng face parte din grupul cu același nume, care este considerat cel mai mare producător de triciclete din lume. Compania a fost fondată în urmă cu 20 de ani și are 11 fabrici în prezent, toate în China. Compania produce în biciclete electrice, triciclete electrice, vehicule electrice și hibride, triciclete cu motor, stivuitoare electrice și mașini electrice de măturat.

FOTO Chinezii de la Jinpeng lansează în Europa mașina electrică XY, condusă fără permis

viewscnt
Afla mai multe despre
jinpeng
masina electrica fara permis
masina 16 ani